ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Χρήστος Πατουχέας: Ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που έγινε συνεργάτης του Ξηρού

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Χρήστος Πατουχέας: Ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που έγινε συνεργάτης του Ξηρού


Πώς από υπερασπιστής του νόμου έγινε τρομοκράτης- Νοίκιαζε μαζί με την οικογένειά του αλυκή εκκλησίας - Oι δυο συλληφθέντες που φέρονται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη ΠαρασκευήΟ 54χρονος Χρήστος Πατουχέας είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι ήταν συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού. Συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής αργά το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα, ενώ λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο Εφετείο.Oι δυο συλληφθέντες που φέρονται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος και υπόθαλψη εγκληματία.

Και οι δυο αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο Πατουχέας ήταν απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ (Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας). Εκδιώχθηκε από το σώμα το 2002, όταν το όνομά του εμπλέχθηκε σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, αλλά και σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων.Συγκεκριμένα, το 2012 συμμετείχε σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων εισάγοντας στην Ελλάδα περίπου 450.000 πακέτα, ενώ τα έσοδα που έχασε το κράτος από τους δασμούς έφταναν το ένα εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, φέρεται ότι πριν από μερικά χρόνια πέρασε ένα διάστημα από τις φυλακές, όπου γνωρίστηκε με βαρυποινίτη. Στο Οίτυλο Λακωνίας, όπου έμενε, παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος αστυνομικός, που μάλιστα είχε αναλάβει επιχειρηματική δράση και ασχολείτο με αλατοπαραγωγή.Το 2011, δε, είχε μιλήσει στο «Εθνος» για τη νέα του δραστηριότητα, χωρίς φυσικά να κρύβει ότι ήταν πρώην αστυνομικός της ΕΚΑΜ.

Ο Πατουχέας, όπως έγραφε το δημοσίευμα, είχε νοικιάσει μαζί με την οικογένειά του αλυκή της εκκλησίας και ήταν ένας από τους επτά κατοίκους που συνέχιζαν την παράδοση, παράγοντας το αφράλατο, το γνήσιο αλάτι της θάλασσας.«Φέτος δεν πήγαμε πολύ καλά, αφού οι πολλές βροχές μείωσαν την πυκνότητα του νερού», είχε δηλώσει στην εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι ο Πατουχέας ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, αλλά για υποθέσεις του κοινού ποινικού Δικαίου, ενώ ήταν γνωστός στους ανθρώπους της νύχτας.

Ποιος είναι ο δεύτερος συνεργός του Ξηρού

Ο δεύτερος είναι ένας 37χρονος Αλβανός υπήκοος, αυτός που φέρεται να εμφανιζόταν στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας της Αναβύσσου αλλά και στους περίοικους ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού με το όνομα «Θεοχάρης», ο ίδιος δηλαδή που αρχικώς νοίκιασε το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε το 2013.Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην στενή επιχειρησιακή ομάδα Ξηρού και αμέσως μετά την σύλληψη Ξηρού διέφυγαν από την Αθήνα στην Καλαμάτα, τόπο καταγωγής του 54χρονου Έλληνα. Μάλιστα, οι δυο τους φαίνεται πως ήταν μεσολαβητές για την απόκτηση βαρύ οπλισμού, που βρέθηκε στις γιάφκες σε Ανάβυσσο και Λουτράκι.Δεν υπάρχουν σχόλια: