ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Σε δυο δεξαμενές ψηφοφόρων στοχεύουν στη ΝΔ για την ανατροπή την τελευταία εβδομάδα

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Σε δυο δεξαμενές ψηφοφόρων στοχεύουν στη ΝΔ για την ανατροπή την τελευταία εβδομάδαΓράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Στους αναποφάσιστους και τη μεσαία τάξη απευθύνεται η προεκλογική στρατηγική των επτά ημερών της ΝΔ, με ταυτόχρονη αποδόμηση των αντιφατικών και χαοτικών, όπως τις χαρακτηρίζουν, θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, αλλά και τα ζητήματα ασφάλειας.
Οι δύο αυτές δεξαμενές ψηφοφόρων έχουν μπει στο στόχαστρο του γαλάζιου προεκλογικού επιτελείου, καθώς όπως σημειώνουν, η πλειοψηφία τους, με βάση τις μετρήσεις, είναι πολίτες με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θέλουν σταθερότητα στην οικονομία και στη χώρα.

Αυτό εκφράζεται από τη ΝΔ, λένε και όχι από το νέο «λεφτά υπάρχουν» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τα πάρει, όπως υπογραμμίζουν τα γαλάζια στελέχη, από τις τσέπες της μεσαίας τάξης, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου.

Ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την ΝΔ χρησιμοποιούν τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Καταρχήν λένε, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας άλλαξε ρότα και από κει που μιλούσε για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ το 2015, είπε μόλις σήμερα το πρωί, ότι ο ΕΝΦΙΑ θα εισπραχθεί κανονικά φέτος, καθώς είναι βεβαιωμένη οφειλή από το 2014.

Δεύτερον, σημειώνουν από τη Συγγρού, ακόμη και για τη δήθεν αντικατάστασή του από τοΦόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας δεν λέει ποια θεωρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία. Το αποκαλύπτει, όμως, όπως σημειώνουν, ο κ. Μηλιός, που προσδιόρισε το όριο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας στις 200.000 ευρώ, όση δηλαδή είναι η περιουσία των μικρομεσαίων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στην Αγορά του Νίκου Χατζηνικολάου και σε συνεντεύξεις του στο Πρώτο Θέμα και στα Νέα του Σαββατοκύριακου, στέλνει τρία βασικά μηνύματα. Πρώτον ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανίσει τη μεσαία τάξη και κάθε επιχειρηματία, δεύτερον ότι θα συνεργαστεί με κάθε φιλοευρωπαϊκή δύναμη και τρίτον, άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 2015, σταδιακή μείωση ΦΠΑ και φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες, επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία.
Η απάντηση για το χρέος

Σχετικά με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ περί ευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για το χρέος, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι προέχει η αποκατάσταση της πλήρους βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται καμία συνδιάσκεψη», καθώς έχει κοπεί το ονομαστικό μας χρέος κατά 40% από το 2012.

Το μόνο που μένει να γίνει, λέει ο κ. Σαμαράς είναι «να πάρουμε από δω και πέρα ακόμα περισσότερα χρόνια χαμηλών επιτοκίων και ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια για εξόφλησή τους». Άρα, όπως εκτιμά «δεν μπερδεύεις τα πράγματα περισσότερο όταν είσαι τόσο κοντά στους στόχους σου».
Συνεργασίες προεκλογικές και μετεκλογικές

Για το θέμα των συμμαχιών και τα περί «καθαρής εντολής» του Αλέξη Τσίπρα, από τη ΝΔ, υπενθυμίζουν ότι αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να απευθυνθεί στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία – με το ΚΚΕ να μη θέλει ούτε να το ακούσει, τώρα «βαφτίζει την αδυναμία του για συμμαχίες - αυτοδυναμία».

Αντιθέτως όπως αναφέρει ο κ. Σαμαράς, η ΝΔ αν κερδίσει σε αυτές τις εκλογές θα δημιουργήσει γρήγορα κυβέρνηση, καθώς όπως λέει, με το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συνεργαστεί κυβερνητικά, ενώ με το ΠΟΤΑΜΙ έχει συνεργαστεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Debate και τηλεοπτικές εμφανίσεις

Την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς που προχωρά και σε νέες τηλεοπτικές συνεντεύξεις, η πρώτη σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και τον διευθυντή του newpost.gr, Τάκη Χατζή και η δεύτερη χθες στον ΑΝΤ1, απορρίπτει τα αιτήματα της Κουμουνδούρου για debate, λέγοντας πως «δεν κάνει διάλογο με υβριστές και δεν νομιμοποιεί την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.»

Είναι εύκολο, λέει ο πρωθυπουργός, να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα, έναν άνθρωπο που θέλει να κυβερνήσει και δεν ξέρει πόσο είναι το χρέος της χώρας, πόσα είναι τα κράτη της ευρωζώνης ή πόσα είναι τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς με αφορμή το «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορεί ότι «καθυβρίζει τον ελληνικό λαό σαν χούλιγκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: