ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Στη Β' Αθήνας η μεγάλη «μάχη» για Σαμαρά

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Στη Β' Αθήνας η μεγάλη «μάχη» για Σαμαρά

Σπύρος Γκουτζάνης

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ενώ στην περιφέρεια «πηγαίνουν καλά και σε ορισμένες περιοχές είναι μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο λεκανοπέδιο η διαφορά παραμένει χαώδης»Στους ψηφοφόρους της ευρύτερης δεξιάς παράταξης με τη θεωρία της χαμένης ψήφου αλλά και στους αναποφάσιστους που δεν θέλουν να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας στοχεύει πλέον ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά της να μειώσει και στο τέλος να ανατρέψει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός αξιοποιεί κάθε βοήθεια που μπορεί να έχει όπως η χθεσινή μονοήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ισπανίας κ. Μαριάνο Ραχόι στην Αθήνα ο οποίος με τις δηλώσεις του συντάχθηκε πλήρως με την πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρωπαική Ένωση. Ο κ. Ραχόι έπλεξε το εγκώμιο του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι έχει παρακολουθήσει τις προσπάθειές του και ότι ο «Έλληνας πρωθυπουργός είναι πραγματικός ηγέτης». Παράλληλα συμφώνησε πλήρως με τον κ. Σαμαρά ότι η πολιτική των τελευταίων χρόνων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς που φαίνεται από τους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφουν οι δύο χώρες και από την τάση μείωσης πια της ανεργίας. Επιπλέον ο κ. Ραχόι είπε ότι η λύση στα προβλήματα των χωρών μπορεί να δωθεί μόνο μέσα στην ευρωζώνη με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, με σεβασμό όμως των κανόνων της και με την συνέχιση των μεταρρυθυμίσεων.

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του είπε ότι ο ισπανικός λαός έχει δανείσει στον ελληνικό λαό 26 δις ευρώ και θα είναι εκτός από θεσμικά αλλά και πολιτικά ανήθικο να πει τώρα η Ελλάδα ότι θέλει αλλαγή των συμφωνιών. Αναφερόμενος προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ανοησία και παλινωδία» το αίτημα για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση του ελληνικού χρέους και αλλαγή της συμφωνίας. Είπε δε καθαρά ότι η παραμονή στην ΕΕ προϋποθέτει και την αποδοχή των βασικών κανόνων της, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε φάση ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας και ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: