ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Αντιπαραθέσεις και υψηλοί τόνοι με το βλέμμα στους αναποφάσιστους

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Αντιπαραθέσεις και υψηλοί τόνοι με το βλέμμα στους αναποφάσιστουςToυ Φώτη Τριάρχη


Στο ζενίθ φτάνει η πολιτική αντιπαράθεση, καθώς τα κόμματα τα δίνουν όλα για όλα, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, στοχεύοντας κυρίως στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που μέχρι και σήμερα ξεπερνούν το 10%. Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να βγάλει τη χώρα εκτός ευρώ και υπονομεύει τις επενδύσεις.

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την περιοδεία του στην περιφέρεια Αττικής δήλωσε πως οι εκλογές θα κρίνουν «προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας. Δεν είναι θέμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε ποιον κόσμο θα επιλέξετε να ζήσουν τα παιδιά μας».

Μάλιστα, επικαλέστηκε το παράδειγμα την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων σε ιδιώτες για να επισημάνει ότι «εδώ έχουμε διαφορετικότητα νοοτροπιών και έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους».

Επιπλέον η ΝΔ με ανακοίνωση της εκπροσώπου της Μαρίας Σπυράκη εγκάλεσε τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα με αφορμή δηλώσεις του ότι πιθανόν να επανεξεταστεί η συμφωνία κυβέρνησης-Cosco.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει βόμβα στις επενδύσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα, δια του κορυφαίου στελέχους Θ. Δρίτσα, ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα μας με την COSCO για τον Πειραιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την COSCO, με αυτό τον τρόπο, διώχνει από την Ελλάδα δεκάδες κολοσσούς που διακινούν μέσω Πειραιά τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτές οι επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα μετά από πολύ κόπο της κυβέρνησης. Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την καταστροφή» δήλωσε η κα Σπυράκη.

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου διαβεβαιώνει δια κορυφαίων στελεχών της ότι είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η παραμονή στο ευρώ παρά τις δηλώσεις υποψηφίων βουλευτών.

«Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα ψηφοδέλτια που είναι πιο σκεπτικιστές για το ευρώ, αλλά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ είναι στρατηγική... Θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ για στρατηγικούς λόγους, αν διαλυθεί το ευρώ θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του ‘30 στις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και στους εθνικισμούς» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επιπλέον, από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι «οι μόνοι που μιλάνε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι ο κ. Σαμαράς και οι ΝΔ» κατηγορώντας τους ότι «είναι μόνοι τους στην Ευρώπη να υπονομεύουν τη χώρα».

Σε ένα τέτοιο κλίμα έπεσε σαν κεραυνός η αποκάλυψη ότι υπήρξαν ίχνη υποκλοπών σε κινητά τηλέφωνα που είναι κοντά στα γραφεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Γιώργος Καλούδης θα ερευνήσει τυχόν αδικήματα.

Στο Ποτάμι εμφανίζονται βέβαιοι για την τρίτη θέση και κάνουν το ντεμαράζ των τελευταίων ημερών καθώς οι ψηφοφόροι του είναι οι πιο ευμετάβλητοι όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Οι ΑΝΕΛ αισιοδοξούν μετά και τις τελευταίες μετρήσεις ότι θα μπουν στη Βουλή, ενώ στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η συσπείρωση του κόσμου θα τους οδηγήσει σε καλύτερη θέση απ’ ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Στο ΚΙΔΗΣΟ, τέλος, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου σε εκπομπή (STAR) όπου απάντησε live και σε ερωτήσεις κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: