Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής θα κρίνουν εάν η ΝΔ θα χάσει με διαφορά μικρότερη των 2 μονάδων


Καθώς απομένουν μόλις δυο εβδομάδες μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου οι ψηφοφόροι του 2012 της Χρυσής Αυγής είναι αυτοί που θα κρίνουν σε συντριπτικό ποσοστό την διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.


Είναι ψηφοφόροι που σίγουρα δεν επιθυμούν να υπάρξει ΑΡΙΣΤΕΡΑ κυβέρνηση στην Ελλάδα αλλά νιώθουν και ΟΡΓΗ για τις άδικες όπως υποστηρίζουν προφυλακίσεις βουλευτών και στελεχών τους μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κυρίως αυτές που δεν δημοσιεύονται δείχνουν πως η Χρυσή Αυγή συγκρατεί τα ποσοστά του 2012 και μόνο σε 1-2 εμφανίζεται να κινείται στο 4,5%-5% μειωμένη δηλαδή η εκλογική της δύναμη κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες περίπου.

Η ακροδεξιά ρητορική του Αντώνη Σαμαρά τις τελευταίες μέρες δεν δείχνει να πείθει όσο θα επιθυμούσαν οι επιτελείς του Μαξίμου και όλα δείχνουν πως οι "δεξιοί" αυτοί ψηφοφόροι θα κρίνουν την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και την αυτοδυναμία του αφού ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, και ΚΚΕ δεν δείχνουν να αποτελούν πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα που με τις  λεκτικές υποχωρήσεις που κάνει στο θέμα του χρέους έλκει όλο και περισσότερους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κέντρου που επιζητούν ΑΛΛΑΓΗ οικονομικής πολιτικής αλλά και παραμονή στη ζώνη του ευρώ.

Τα γεγονότα στη Γαλλία συσπειρώνουν ψηφοφόρους του 2012 της Χρυσής Αυγής που είχαν σκοπό να γυρίσουν σε άλλες πιο "δημοκρατικές" επιλογές και έτσι δικαιώνεται ΑΠΟΛΥΤΑ ο πρώην γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ο οποίος εδώ και ένα χρόνο φωνάζει πως η ΝΔ έπρεπε να είχε στρέψει την προσοχή της σε ένα ποσοστό της τάξεως του 16% που κινείται στα δεξιά της (Χ.Α , ΑΝ.ΕΛ, ΛΑ.Ο.Σ ,κ.α).

Ο ίδιος και οι "Ρίζες" του (πολιτικό σχηματισμό που δημιούργησε) δεν κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές και θεωρούν πως θα είναι πανέτοιμες για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση την οποία ο ίδιος προσδιορίζει σε κανένα εξάμηνο!!!!

Η μάχη που δίνει ο Αντώνης Σαμαράς για να ανατρέψει μόνος του το αποτέλεσμα δεν δείχνει να αποδίδει αφού υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο δεξιές ψήφοι που θα κρίνουν την πρωτιά και δεν δείχνουν να κινούνται προς τη ΝΔ.

Με 7% η Χρυσή Αυγή , 2% ο ΛΑ.Ο.Σ , και περίπου στο 3% οι ΑΝ.ΕΛ αλλά και άλλοι μικρότεροι "δεξιοί" σχηματισμοί η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται όλο και πιο κοντά.

Πριν ψηφίσουμε καλό θα είναι να σκεφτούμε πως η δική μας ψήφος κρίνει την διακυβέρνηση της Χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος μας αναγνωρίζεται.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: