ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Αποκάλυψη-βόμβα Καμμένου

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Αποκάλυψη-βόμβα ΚαμμένουΑποκαλύψεις-φωτιά έκανε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του κόμματος επί της Λεωφ. Συγγρού, σε σχέση με τον χρηματισμό του βουλευτή του κόμματός του Παύλου Χαϊκάλη.

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και 15 μέρες προσθέτοντας ότι ο λόγος για τον οποίο δεν βγήκε στη δημοσιότητα είναι για την διευκόλυνση του έργου της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, δήλωσε ότι μετά από ενημέρωσή του στη Βουλή από τον κ. Χαϊκάλη, αποφασίστηκε συνάντηση με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στο ξενοδοχείο Plaza, όπου το εν λόγω άτομο επί μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε «ουσιαστικά την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο σχετικό υλικό υπάρχουν πολλά πράγματα, που αποκαλύπτουν και άλλες απόπειρες χρηματισμού, ενώ γίνεται λόγος για αρκετά πρόσωπα και συμφέροντα, ενώ υπογράμμισε ότι η προσφορά προς τον κ. Χαϊκάλη αφορούσε και στη διασφάλιση και του πολιτικού του μέλλοντος.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος για την παρουσία του υλικού, ο οποίος ειδοποίησε τον προϊστάμενο, κ. Ντογιάκο. Το επίμαχο υλικό περιλαμβάνει τη δισκέτα όπου έχει καταγραφεί η συνάντηση, καθώς και το πρωτότυπο ρολόι-κάμερα, που έφερε τη δισκέτα.

Η εισαγγελία προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις και κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση, κατά την οποία κατεγράφη υλικό 15 λεπτών. Εκεί συζητήθηκε η απόδοση ποσού 700.000 ευρώ, η ρύθμιση δανείου και η παροχή επιπλέον χρηματικών ποσών. Ωστόσο, δύο λεπτά πριν τη συνάντηση, ο μεσάζων την ακύρωσε.

Όσον αφορά στον «μεσάζοντα», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι τον γνώρισε στο γραφείο του κ. Σαμαρά ως στέλεχος της Deutsche Bank και αυτοδιαφημιζόταν ως έχων διατελέσει σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Επίσης, τόνισε ότι είχε καταθέσει για την υπόθεση των CDS με την ιδιότητα του τραπεζικού.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε στη Βουλή ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού από την πλευρά κάποιου προσώπου και ότι είναι διατεθειμένος παρά ότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να αποκαλύψει ποιοι στήνουν τα χαλκεία και εξαγοράζουν βουλευτές.

Κατόπιν απευθύνθηκα στον εισαγγελέα και τον ρώτησα αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υλικό μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Έτσι με τον κ. Χαϊκάλη καταγράψαμε την συνάντηση όπου ο συγκεκριμένος μεσάζων επί 1 ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση να ψηφίσει έναντι χρημάτων για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Έχουν ειπωθεί πολλά. Μιλάει για αρκετά πρόσωπα. Ειδοποιήσαμε τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο ότι υπάρχει σοβαρό υλικό και έγινε συνάντηση. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ειδοποίησε τον κ. Ντογιάκο και μαζί με τον κ. Χαικάλη εγχειρίσαμε μια δισκέτα με το υλικό που είχε καταγραφεί η συνάντηση. Η εισαγγελία δέχτηκε το υλικό προκειμένου να στοιχειοποιηθεί το αδίκημα.

Μάλιστα παρότρυνε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις. Κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση. Στην πρώτη βρήκαν ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετηθεί και άλλος μηχανισμός καταγραφής.

Η δεύτερη συνάντηση, η οποία επίσης καταγράφτηκε, διήρκησε 15 λεπτά και κλείστηκε συνάντηση για να δοθεί το ποσό, να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και να του δώσουν και χρυσό.

Έγινε πάλι συνάντηση με τον κ. Ντογιάκο. Ο κ. Χαϊκάλης συναντήθηκε με τον κ. Λαζόπουλο και του έδωσε ένα αντίγραφο από τη δεύτερη συνομιλία.

Προσπαθήσαμε ο μεσάζοντας να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω. Δύο λεπτά πριν την συνάντηση του τηλεφώνησε και του είπε ότι η συνάντηση ακυρώνεται. Τον μεσάζοντα τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά. Ήταν στέλεχος της Deutche Bank. Υπήρξε και σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σταμάτης τον υπέδειξε για να καταθέσει για τα cds και κατέθεσε με την ιδιότητα που είχε ως τραπεζικός.

Μετά την άνοιξη του 2013 ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί στην τράπεζα Πειραιώς και αποχώρησε. Απολύθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Το υλικό είναι στην εισαγγελία. Μετά τη δεύτερη απόπειρα που έγινε ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε το όνομα. Το υλικό βρίσκεται στα χέρια μας. Θα το στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής».Ο κ. Χαϊκάλης πήρε τον λόγο και είπε: Προσέρχομαι σε αυτή την συνέντευξη Τύπου όχι με κομπασμό, όχι με διάθεση κραυγών. Ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. «Ήθελα να αποδείξω ότι τιμώ την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είμαι περήφανος με τους ανθρώπους που είμαι δίπλα. Επειδή ακούγονται πολλά και μας βρίζουν θέλω να πω ότι είμαστε πατριώτες και έλληνες και μας ενδιαφέρει η ομαλή πορεία της Δημοκρατίας στον τόπο.

Έκανα το καθήκον μου. Με προσέγγισε ένα άτομο το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Όταν είδα ότι ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Δεν ήξερα πως θα χρησιμοποιούνταν το προϊόν. Κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια. Μου κάνει εντύπωση πως τα ΜΜΕ έβγαλαν πόρισμα ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν».

Στην ερώτηση, πότε ο κ. Χαϊκάλης έδωσε το όνομα του μεσάζοντα, ο κ. Καμμένος είπε: «Όταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών μας ζητεί να αποκαλύψουμε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κάνει καλά την δουλειά του. Τα στοιχεία υπήρχαν στη διάθεση της εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν υπήρχε στις καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο. Για να μπορέσουμε επ' αυτοφώρω να δέσουμε το αδίκημα. Το όνομα δεν υπάρχει στις επίσημες καταθέσεις για να μην διαρρεύσει. Όταν δεν έγινε επιτυχής σύλληψη ο κ. Χαϊκάλης το κατέθεσε στον ανακριτικό υπάλληλο.

Στο ερώτημα αν ο μεσάζων έχει πει ποιον εκπροσωπεί ο κ. Καμμένος απάντησε: Έχει πει πολλά ονόματα και μάλιστα αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού. Και του λέει δεν σε έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο;

Στο ερώτημα αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόμμα, είπε: Όσον αφορά το αν εκπροσωπεί πολιτικό χώρο ο κ. Χαϊκάλης προσπαθώντας να του εκμαιεύσει του λέει δεν μπορώ να πάω στη ΝΔ να μην πάω σε ένα άλλο κόμμα; Και του λέει δημιουργούμε ένα κόμμα που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου. Στο σημείο αυτό ο Π. Καμμένος είπε ότι το κόμμα αυτό ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα.

Στο ερώτημα πως ήξερε για το δάνειο ο μεσάζων ο κ. Χαϊκάλης είπε: Ήξερε ότι έχω πρόβλημα με το δάνειο γιατί από πέρυσι ήξερα ότι είναι σύμβουλος σε τράπεζα και του ζήτησα να γίνει διακανονισμός. Αλλά τελικά τον διακανονισμό τον πέτυχα μόνος μου. Είχαμε μια φιλική σχέση η οποία άρχισε να αποδομείται.

«Έχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΛ. Άφησε υπόνοιες ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο των ΑΝΕΛ. Το φωτογράφισε τόσο καλά», είπε ο κ. Χαϊκάλης. «Δεν είσαι ο μόνος», μου είπε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΒΡΕ ΘΙΑΣΕ.