Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες συμμετέχει ο Βενιζέλος


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται από σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν με τη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας και θα συνεχιστούν με τη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου Υπουργών.

Αργότερα, ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος στη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τα κράτη που εξετάζουν τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση Resolute Support στο Αφγανιστάν. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati.
Αύριο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του συνασπισμού χωρών κατά του I.S.I.L, η οποία πραγματοποιείται, επίσης, στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για τη Βασιλεία της Ελβετίας, προκειμένου να λάβει μέρος στην Υπουργική Συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), του οποίου την προεδρία έχει αναλάβει η Ελβετία για το έτος 2014. Ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Didier Burkhalter, στο οποίο θα συζητηθεί η κρίση στην Ουκρανία και ο ρόλος του ΟΑΣΕ στη διένεξη.

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: