Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο… λάθος Ειδικό ΔικαστήριοΗ χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης να παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προκάλεσε αιφνιδιασμό και έκπληξη, μέχρι να αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για το πόσο… μη βαριά αδικήματα αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στην πραγματικότητα, με τη συγκεκριμένη παραπομπή του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα βρεθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για τους λάθους λόγους. Γιατί, ανεξαρτήτως των πραγματικών και αντικειμενικών ευθυνών του για τη λίστα Λαγκάρντ, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου θα έπρεπε να έφτανε ενδεχομένως στο Ειδικό Δικαστήριο για μια άλλη, πολύ περισσότερο σοβαρή υπόθεση.

Δηλαδή, την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου και τις… αλυσίδες του Μνημονίου, με την αυτοκαταστροφική στρατηγική στην οποία πρωταγωνίστησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, μιλώντας για “Τιτανικό” και για οικονομία που κατέρρεε.

Πέντε χρόνια μετά άλλωστε, το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας παραμένει το Μνημόνιο. Και οι διαβρωτικές συνέπειές του για την ελληνική κοινωνία, με δραματική επιδείνωση της καθημερινότητας του μέσου Έλληνα.

Για όλα αυτά θα έπρεπε να κληθεί να δώσει πειστικές απαντήσεις ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ίσως και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Και… βλέπουμε για τη λίστα Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: