Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Ελεύθερος ο Μπούκουρας -Χωρίς χειροπέδες στη Βουλή ο πρώην χρυσαυγίτης

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Χωρίς χειροπέδες θα βρεθεί στη Βουλή το απόγευμα, στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, ο Στάθης Μπούκουρας, αφού το Συμβούλιο Εφετών συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως για αποφυλάκιση του ανεξάρτητου βουλευτή με περιοριστικούς όρους.

Ο Στ. Μπούκουρας είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και μπορεί να χαρεί εκ νέου την ελευθερία του με καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στην κρίση των δικαστικών λειτουργών μέτρησε το γεγονός ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου δεν φαίνεται ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.

Η συνήγορός του Βάσω Πανταζή με δήλωσή της κάνει λόγο για μια πρώτη δικαίωση του αγώνα του: «Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμά του τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι ο κ. Μπούκουρας, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητάς του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: