Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφίζουν την Άνοια με πλήρη… άγνοιαΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Σειρά τροπολογιών έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά την ίδρυση Παρατηρητηρίου για την... Άνοια, του οποίου συνεχίζεται από το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί αργά απόψε το βράδυ.
Η Αντιπολίτευση κάνει λόγο για προεκλογικές ρουσφετολογικές ρυθμίσεις και ντροπολογίεςΟι δεκάδες υπουργικές τροπολογίες, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η συμφωνία για δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι ποντάρουν στην... Ά(γ)νοια για να περάσουν τροπολογίες της τελευταίας στιγμής...

Η κυβέρνηση τόσο διά των υπουργών της, όσο και των εισηγητών της, υπεραμύνεται της αναγκαιότητας των νέων ρυθμίσεων, υποστηρίζοντας ότι αφορά τη λύση χρόνιων προβλημάτων για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Από την πλευρά της η Αντιπολίτευση κάνει λόγο για προεκλογικές ρουσφετολογικές ρυθμίσεις και ντροπολογίες.

Τροπολογία... ανάσα με προεκλογικό άρωμα

Προεκλογικό άρωμα έχει η τροπολογία που προωθεί στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η οποία φέρνει αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τις κατοικίες, τα Ι.Χ. και τον Φ.Π.Α. επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία περιλαμβάνει:


- Την επέκταση του μέτρου της απόσυρσης για ένα ακόμη έτος. Δίνεται η δυνατότητα απόσυρσης και για οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει τα έτη 2001 και 2002.

- Την παράταση του μέτρου της καταβολής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Ο φορολογούμενος θα συνεχίσει να έχει την δυνατότητα να καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους από το μήνα που παρέλαβε τις πινακίδες.

- Την αναστολή για δύο χρόνια του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα. Ο φόρος υπεραξίας υπολογίζεται με συντελεστή 15% επί της διαφοράς ανάμεσα στην τιμής αγοράς (κτήσης) και την τιμή πώλησης ενός ακινήτου. Εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας ακίνητα που είχαν αποκτηθεί πριν από την 1/1/1994.
- Την κατάργηση του τεκμηρίου αυτοπαράδοσης για τα αδιάθετα - απούλητα ακίνητα. Μέχρι σήμερα, κατασκευαστές που έχουν αποπερατώσει κατοικίες μετά το 2006 υποχρεούνται να πληρώσουν στο Δημόσιο ΦΠΑ 23%, ακόμη και εάν δεν έχουν πουλήσει τις συγκεκριμένες κατοικίες. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι σήμερα βρίσκονται αδιάθετα στην αγορά περίπου 200.000 σπίτια, η διάταξη αυτή «στραγγάλιζε» τον κλάδο των κατασκευαστών.

- Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης: Αυξάνεται από τις 60 στις 90 ημέρες το χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να εξεταστεί μια ενδικοφανής προσφυγή στη Διεύθυνση Εσωτερικής Επεναξέτασης, για φορολογικές διαφορές.
- Επενδυτικά αγαθά επιχειρήσεων που δεν έχουν τεθεί σε χρήση δεν θα χάνουν το δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: