Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: «Ο άνδρας μου ήθελε να με τελειώσει πολιτικά»

Απειλές, εκβιασμοί και βία συνθέτουν την υπόθεση του διαζυγίου της

​Απειλές, εκβιασμοί, κρούσματα ωμής βίας, ακραίος ψυχολογικός πόλεμος και άγριο πολιτικό παρασκήνιο είναι τα χαρακτηριστικά του ενδοοικογενειακού πολέμου που ξέσπασε ανάμεσα στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου και τον σύζυγό της, γνωστό πολιτικό μηχανικό των Ιωαννίνων, Βασίλη Παπαϊωάννου.

Όλα δείχνουν ότι το τέλος της σχέσης τους θα έχει πολύ πόνο και ήδη έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος, με την κα Ασημακοπούλου να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συζύγου της, κατηγορώντας τον για βιαιοπραγία, εκβιασμό και αδιαφορία για την οικογενειακή τους ζωή.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Βασίλη Παπαϊωάννου δηλώνουν ότι ο ίδιος είναι εξαιρετικά θυμωμένος με τη σύζυγό του, την οποία και κατηγορεί ότι εγκατέλειψε την κοινή τους ζωή μετά την εκλογή της στη Βουλή το 2012.

Ο 61χρονος φαίνεται να είναι απογοητευμένος και οργισμένος με το γεγονός ότι η κυρία Ασημακοπούλου λείπει όλο τον χρόνο στην Αθήνα και ο ίδιος ζει με την πεθερά του, η οποία έχει αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή του παιδιού τους.

Η κα Ασημακοπούλου πάντως υποστηρίζει ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2011 με συνεχείς καυγάδες, ενώ κατηγορεί τον σύζυγό της για πλήρη αδιαφορία στα οικογενειακά θέματα.

«Ειδοποίησα τον καθ’ ου να έλθει στα Γιάννενα για λόγους υγείας, αφού έπρεπε να πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ευρισκόμενος στην Πρέβεζα δεν ήθελε να αφήσει τις μπίρες και τα ψάρια που έτρωγε στην παραλία», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα τον Ιούνιο του 2012, όταν αποδείχθηκε ότι ο σύζυγός της είχε πάρει 35.000 ευρώ μέσα από το χρηματοκιβώτιο της μητέρας της.

«Ανοίγοντας η μητέρα μου το χρηματοκιβώτιό της ανακάλυψε ότι έλειπαν 35.000 ευρώ. Η μητέρα μου κι εγώ σε κατάσταση σοκ επικοινωνήσαμε με τον σύζυγό μου σχετικά και συζητήσαμε για το ενδεχόμενο διάρρηξης ή κλοπής. Όταν αποφασίσαμε να φωνάξουμε την Αστυνομία, ο σύζυγός μου παραδέχθηκε ότι προ των εκλογών του Μαΐου του 2012 είχε παρακολουθήσει τη μητέρα μου μια μέρα που έψαχνε για έγγραφα στο χρηματοκιβώτιό της για να δει πού κρύβει το κλειδί. Πήρε το κλειδί, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και ο ίδιος αφαίρεσε τα χρήματα… Ο καθ’ ου επικαλέστηκε χρέη προς την εφορία και ότι πήρε τα χρήματα για τα χρέη αυτά, ώστε να μην μου προκαλέσει πρόβλημα προεκλογικά και ότι θα τα επέστρεφε σύντομα», αναφέρει η κα Ασημακοπούλου.

Η σύγκρουση ανάμεσά τους άρχισε να γίνεται ανηλεής, όταν ο κ. Παπαϊωάννου άρχισε να τα βάζει με την πεθερά του.

«Μου φέρεται βάναυσα. Είναι αγενής, εριστικός, φωνασκεί και βωμολοχεί. Ασκεί συνεχώς κριτική για την ποιότητα του φαγητού και το επίπεδο καθαριότητας του σπιτιού. Αρνείται να φάει φαγητό αν το έχει ετοιμάσει η οικιακή βοηθός της μητέρας μου», υποστηρίζει η κα Ασημακοπούλου και περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε από τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια ενός πάρτι:

«Με απομόνωσε βωμολοχώντας και υβρίζοντάς με, διαμαρτυρήθηκε για την ένταση που υπήρχε στη σχέση μας μετά το περιστατικό με το χρηματοκιβώτιο και μου επιτέθηκε βίαια με γυάλινο ποτήρι, το οποίο συνέθλιψε προσπαθώντας να με χτυπήσει στο πρόσωπο και το οποίο απέφυγε τελευταία στιγμή. Ο καθ’ ου έκοψε το χέρι του και καθότι ήταν σε κατάσταση μέθης τον συνόδεψα στο νοσοκομείο για ράμματα».

Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου δεν διστάζει μάλιστα να κατηγορήσει τον σύζυγό της ότι ήθελε να την τελειώσει πολιτικά.

«Μου ζητούσε να απαιτήσω από τον πρωθυπουργό να εκλεγώ ευρωβουλευτής ή να με στείλει επίτροπο ή εναλλακτικά να μου αναθέσει υπουργείο. Όταν αρνήθηκα με απείλησε ότι θα με εγκαταλείψει και θα με διασύρει δημόσια με στόχο να βλάψει την πολιτική μου ανέλιξη λέγοντας: “Εάν δεν κάνεις αυτό που σου λέω εγώ, δεν θα εκλεγείς ποτέ ξανά βουλευτής”».

Τέλος με την έναρξη των θερινών της διακοπών ο σύζυγός της, ζήτησε 2.500 ευρώ το μήνα.

«Με την έναρξη των θερινών μου διακοπών ο σύζυγός μου, μου ζήτησε να του καταβάλλω μηνιαίως επιπλέον 2.500 ευρώ. Με απείλησε εκ νέου ότι “εγώ δεν κάνω τον Αλβανό εδώ μέσα. Για να παριστάνω τον σύζυγό σου θα πληρώσεις, αλλιώς θα σε κάνω ρεζίλι», αναφέρει το δικόγραφο, ενώ σύμφωνα πάντα με την κα Ασημακοπούλουστις 8 Ιουλίου της ζήτησε 250.000 ευρώ, απειλώντας την να καταστρέψει την πολιτική της καριέρα αν δεν το κάνει.

Η διαμάχη αυτή αναμένεται επεισοδιακή και θα λυθεί μια και καλή στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: