ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Εισαγγελέας: «Θολά» τα στοιχεία, δεν μας έδωσε το όνομα ο Χαϊκάλης

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Εισαγγελέας: «Θολά» τα στοιχεία, δεν μας έδωσε το όνομα ο Χαϊκάλης


O βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι συναντήθηκε τρεις φορές με το ίδιο άτομο, το οποίο δεν κατονομάζει, ούτε προκύπτει η ταυτότητά του από τα στοιχεία που δόθηκαν στον Εισαγγελέα - Σκουρλέτης: "Ο Εισαγγελέας να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία"

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επισκέφτηκε ο Παύλος Χαϊκάλης τον Εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών, την περιβόητη “υπόθεση του κουμπαρά”, προκειμένου να του παραθέσει τα στοιχεία της καταγγελίας του περί προσπάθειας χρηματισμού του από τρίτο πρόσωπο.


Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, ενώ ούτε από τα στοιχεία που προσκόμισε προκύπτει η ταυτότητα του ανθρώπου, καθώς ακούγεται μόνον μια ανδρική, μη αναγνωρίσιμη, φωνή. 

Το μόνο που ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης για το επίμαχο πρόσωπο ήταν πως πρόκειται για επιχειρηματία, γνωστός πάντως στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο...

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας ήταν άμεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ερεύνησε το υλικό που του παραδόθηκε αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την καταγγελία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης οι συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του προσώπου που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει έγιναν σε τρία διαδοχικά ραντεβού, στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου και το τελευταίο στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαϊκάλη, το πρόσωπο που τον προσέγγισε επικαλείτο ονόματα τρίτων πολιτικών για να τον πείσει.

Σε κάθε περίπτωση από την Εισαγγελία τονίζεται ότι παρά την έρευνα που έγινε η καταγγελία Χαϊκάλη δεν στοιχειοθετήθηκε.

Σκουρλέτης: Το θέμα Χαϊκάλη επηρεάζει την εκλογική διαδικασία για Πρόεδρο

Σε μια πρώτη παρέμβαση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι για το θέμα πρέπει να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, υπενθυμίζοντας πάντως πως: "όταν είχαμε αναφερθεί εμείς στο θέμα, είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: