Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Παπούλιας σε Σαμαρά: «Έφτασε η μεγάλη στιγμή»
Με τη φράση «Έφτασε η μεγάλη στιγμή, κύριε πρωθυπουργέ» υποδέχθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας τον Αντώνη Σαμαρά. H συνάντησή τους διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα. Τις εκλογές δεν τις θέλει ο λαός. Δεν είναι απαραίτητες. Γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. 

Όταν όμως πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους, απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν είναι πρωτεύον τα κόμματα αλλά η πατρίδα, όταν εξαρτάται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δίνουμε αυτόν τον αγώνα με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας».

«Εύχομαι το καλύτερο για την πατρίδα» ανέφερε ο Κάρολος Παπούλιας.

Μετά τη χθεσινή άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, και όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του Κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο:


Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: