Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Μητσοτάκης: «Σωστή η επίσπευση της προεδρικής εκλογής»


«Η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει κατά λίγες εβδομάδες μπροστά την προεδρική εκλογή είναι σωστή απόφαση, γιατί ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Υπήρχε μια πολιτική αβεβαιότητα, που επηρέαζε και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Real Fm.

«Τα διλήμματα είναι πολύ απλά: ή εκλέγουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση συνεχίζει και ολοκληρώνει τη διαπραγμάτευση και γίνεται με ομαλό τρόπο η μετάβαση από τη μνημονιακή εποχή στην εποχή της πλήρους ανεξαρτησίας ή οδηγούμαστε σε εκλογές με άγνωστες συνέπειες».

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «οι θέσεις της κυβέρνησης δεν είναι άγνωστες στους πολίτες. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει να υλοποιήσει μια σειρά από διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Έχει ήδη στείλει τις εκτιμήσεις της στην τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2015. Η κυβέρνηση με υπεύθυνο τρόπο εξασφάλισε ότι η χώρα θα είναι καλυμμένη για τους επόμενους δύο μήνες και ότι οι τράπεζες θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ωστόσο, διευκρίνισε πως «οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι δύσκολες, έντονου προβληματισμού για τους βουλευτές εκείνους που θα κρίνουν τελικά αν θα εκλεγεί ή όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας» και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του.

«Πουθενά το Σύνταγμα δεν λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ως μοχλός για να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι μια ερμηνεία που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι κουβέντες περί αποστατών, περί εξαγορασμένων βουλευτών, δεν δημιούργησαν κλίμα; Δεν ευθύνεται κάποιος για αυτό το κλίμα;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: