Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Παπανδρέου: Στις 30 Δεκεμβρίου (;) ανακοινώνει το νέο του κόμμα


Πλησιάζει η ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για νέο κόμμα Στις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επομένη της τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτίθεται να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες. Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός θα στηρίξει την εκλογή Προέδρου στις εναπομείνασες ψηφοφορίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «'Εθνους», ο Γιώργος Παπανδρέου στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, φέρεται ότι θα κινηθεί άμεσα σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν το νέο του κόμμα.

Στόχος είναι το νέο κόμμα να λάβει μέρος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με ανθρώπους κοντά στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου να φέρονται να εργάζονται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο χρόνος για να στηθεί ο σχετικός μηχανισμός είναι ελάχιστος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στελέχη πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται στο «στρατηγείο» της Πειραιώς αλλά και σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία για την «επόμενη ημέρα», έχοντας πάντα την εντύπωση πως η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου θα είναι κρίσιμη.


Βενιζέλος: Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών

«Δεν θα σταματήσω, ούτε τη μέρα της κατάθεσης ψηφοδελτίων στον Αρειο Πάγο, να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών, για την ενότητα του χώρου, για να μη ζήσουμε την εικόνα μιας περαιτέρω διάσπασης, χωρίς λογική, χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο, γιατί δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, αλλά και γιατί αυτό συνιστά προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε στελέχη της Καβάλας και αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στον Γιώργο Παπανδρέου προχώρησε στην πιθανή επόμενη φάση του οριστικού διαζυγίου με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως δεν προτίθεται δεν πρόκειται να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο πατέρας ήταν ιδρυτής της παράταξης και περιμένει τη στιγμή που επισήμως θα τον κατηγορήσει για τη διάσπαση του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: