Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Ρουμανία: Δεν θα αυξηθούν οι φόροι το 2015


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών το 2015 και ότι τα μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί θα υλοποιηθούν έδωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpresö, σημείωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να καταστεί δυνατή και η μείωση άλλων φόρων.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν συζήτησε το θέμα της μείωσης φόρων με την αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επισκέπτεται το Βουκουρέστι.

Ο κ. Πόντα διευκρίνισε ότι η «φύση» της επίσκεψης του ΔΝΤ στη Ρουμανία είναι καθαρά τεχνική και ανέφερε ότι η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη αποστολής του Ταμείου στη χώρα είναι για τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συνάντηση που είχε με το κλιμάκιο του ΔΝΤ διεξήχθη σε καλό κλίμα, επισημαίνοντας ότι η αποστολή παρατήρησε την οικονομική ανάπτυξη που καταγράφεται.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ρουμανίας Τούντορελ Αντρέι ανακοίνωσε ότι οι τομείς της βιομηχανίας, της γεωργίας και των επικοινωνιών κατέχουν το σημαντικότερο μερίδιο συμβολής στην ανάπτυξη του ΑΕΠ τόσο στο α΄ τρίμηνο όσο και στο εννεάμηνο του 2014.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε ότι ο τομέας της βιομηχανίας είναι αυτός που «πρωταγωνιστεί» στην ανάπτυξη του ΑΕΠ (καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο) τόσο στο α΄ τρίμηνο όσο και στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι εξελίξεις στον τομέα της γεωργίας, ο οποίος εφέτος καταγράφει θετική συνεισφορά, έναντι της αρνητικής συμβολής που είχε στη διάρκεια του περασμένου έτους (για έξι μήνες).

Οι ρουμανικές Αρχές εκτιμούν ότι εφέτος το ΑΕΠ θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 2,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: