Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

“Ταβάνι” μόλις 171 βουλευτών υπέρ του Προέδρου, βλέπουν τα “Νέα”Κοινή είναι η πεποίθηση στον ελληνικό Τύπο ότι η κυβέρνηση, μετά και την επίσημη πρόταση για την προεδρική υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, δεν διαθέτει πλειοψηφία 180 βουλευτών, που θα της επέτρεπαν να εκλέξει από τη σημερινή Βουλή τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά οι αριθμητικοί υπολογισμοί, στον απόηχο και όσων συνέβησαν χθες, με μια ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών που εμφανίζονταν να αμφιταλαντεύονται, να ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, παρόλο που τον εκτιμούν ως προσωπικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα “Νέα”, του Συγκροτήματος Λαμπράκη, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν κρατήσει φιλοκυβερνητική στάση, μετρούν σήμερα μόλις 164 βουλευτές στην προεδρική πλειοψηφία, προβλέποντας ότι στην καλύτερη για την κυβέρνηση περίπτωση, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μέχρι τις 171 ψήφους.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση θα απέχει 8 βουλευτές από τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών, και κατά συνέπεια η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, είτε στις 25 Ιανουαρίου, είτε την 1η ή 8η Φεβρουαρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: