Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Βρόμικα sms για sex εδώ & τώραΤα «βρόμικα», ροζ sms που τάχα έστελναν γυναίκες της διπλανής πόρτας (!), οι οποίες υπόσχονταν αχαλίνωτο σεξ χωρίς ταμπού και ντροπές και δεν δίσταζαν ακόμη και να φωτογραφίζονται σε αποκαλυπτικές στάσεις, ήταν το «δόλωμα» που έκανε αρκετούς να ονειρεύονται ότι μπορούν να έχουν καυτές επαφές μαζί τους... εδώ και τώρα! Οταν τελικά διαπίστωναν ότι το κινητό τους τηλέφωνο είχε χρεωθεί με εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες ευρώ, ήταν αργά!

Πλήθος ανυποψίαστων ανδρών την «πάτησε» από τη σατανική κομπίνα εταιρίας παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών -στο Κολωνάκι- και τελικά βρέθηκε να χρωστά τεράστια ποσά (έως και 5.000 ευρώ) στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με τις οποίες είχε σύνδεση, καθώς οι απατεώνες είχαν φροντίσει να φορτώσουν τον λογαριασμό του με διπλές και τριπλές χρεώσεις.

Ονειρα για «ξέφρενες» στιγμές

Για πολλά από τα θύματα τα όνειρα για «ξέφρενες» στιγμές έγιναν... εφιάλτες, καθώς κινδύνεψαν να κλείσουν ακόμη και τα σπίτια τους, αφού δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν στη σύζυγό τους πώς έφτασε τόσο «φουσκωμένος» ο λογαριασμός του κινητού τους!

Η απάτη αποκαλύφθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από τις απανωτές καταγγελίες πολιτών, όταν πήραν στα χέρια τους τον λογαριασμό του κινητού τους.

Οι πρώτες καταγγελίες στη Δίωξη για τα απατηλά μηνύματα άρχισαν να φτάνουν το καλοκαίρι, με τα θύματα της απάτης να προσκομίζουν τα sms που συνοδεύονταν από φωτογραφίες γυναικών σε κάτι παραπάνω από... τολμηρές πόζες και από κείμενα που αποκαλύπτει η «Espresso»: «Είμαι γειτόνισσά σου και σε βλέπω καθημερινά. Ο άντρας μου θα λείπει καιρό από το σπίτι για δουλειές και θα ήθελα να περάσουμε βραδιές με αχαλίνωτο και χωρίς όρια σεξ. Περιμένω μήνυμά σου».

Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες άρχισαν να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες έπεφταν θύματα αυτής της απάτης. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

Εδρα στο εξωτερικό

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η συγκεκριμένη εταιρία, που έχει έδρα στο εξωτερικό και παράρτημα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι, είχε αγοράσει με νόμιμο τρόπο τηλεφωνικές γραμμές από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, χωρίς βεβαίως οι συγκεκριμένοι νόμιμοι πάροχοι να γνωρίζουν τη δραστηριότητά της.

Ετσι, έχοντας κατοχυρωμένες τηλεφωνικές γραμμές και εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα γραφεία τους στην οδό Ηροδότου στο Κολωνάκι, οι επιτήδειοι άρχισαν να στήνουν τις παγίδες σε πολίτες που πίστευαν ότι θα ζήσουν στιγμές απόλαυσης με γυναίκες πρόθυμες για όλα!

Αρχικά οι χειριστές των υπολογιστών της εταιρίας εντόπιζαν χρήστες του διαδικτύου που έμπαιναν από το κινητό τους σε ιστοσελίδες γνωριμιών με «καυτές» παρουσίες, οι οποίες υπόσχονταν να τους οδηγήσουν στον... παράδεισο του σεξ, χωρίς περιορισμούς, ικανοποιώντας τα βίτσια που είχε ο καθένας.

Μόλις εντόπιζαν το εύκολο θύμα, έβαζαν σε εφαρμογή το κόλπο. Ο ιδιοκτήτης του κινητού λάμβανε μήνυμα από πενταψήφιο αριθμό και, όταν το άνοιγε, έμενε με το στόμα ανοιχτό.


Ημίγυμνη γυναίκα

Η πρώτη εικόνα που έβλεπε μπροστά του ήταν μια γυμνή ή ημίγυμνη γυναίκα που σε κάθε περίπτωση έδειχνε πρόθυμη για οτιδήποτε! Το κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία έκανε τον χρήστη του κινητού να πιστεύει ότι είχε έρθει η ώρα να πραγματοποιήσει όλα όσα φαντασιώνεται! Ο ιδιοκτήτης του κινητού τσιμπούσε το δόλωμα και έπεφτε στην παγίδα στέλνοντας αμέσως μήνυμα απάντηση σε αυτή που πίστευε πως ήταν μια γυναίκα της διπλανής πόρτας! Από εκείνη τη στιγμή, όμως, άρχιζε να «φορτώνει» ο λογαριασμός του.

Το γαϊτανάκι της απάτης συνεχιζόταν με απανωτά μηνύματα, πάντα με πορνό περιεχόμενο που τρέλαινε τη φαντασία του χρήστη και βάραινε τελικά το πορτοφόλι του. Βέβαια, ποτέ δεν ερχόταν σε επαφή με τη «γειτόνισσα» που δεν είχε όρια στο σεξ και προσγειωνόταν στην πραγματικότητα όταν πλέον έφτανε στα χέρια του ο λογαριασμός του κινητού του.

Χρεώσεις που έφτασαν ακόμα και τα 5.000 €

Σε απόγνωση βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες πολίτες που έπεσαν θύματα της δαιμόνιας απάτης με τα «καυτά» ερωτικά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς τους. Είναι ενδεικτικό ότι ορισμένοι έχουν φτάσει στο σημείο να προβούν σε διακανονισμό με τις εταιρίες παρόχους!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», η πιο μικρή χρέωση λογαριασμού κινητού τηλεφώνου για έναν... συγκρατημένο χρήστη που έψαχνε για ροζ στιγμές με τις δήθεν «γειτόνισσές» του ήταν περίπου στο ποσό των 400 ευρώ. Ομως εκεί που η απελπισία των θυμάτων χτύπησε «κόκκινο», ήταν όταν είδαν στον λογαριασμό τους να αναγράφονται ακόμη και τετραψήφια νούμερα! Κι όμως, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγελίες για λογαριασμούς χρεωμένους με 2.500, 3.000 ή ακόμα και με 5.000 ευρώ!

Αυτά τα αστρονομικά ποσά προκάλεσαν σε αρκετούς τεράστια οικογενειακά προβλήματα, όχι μόνο γιατί αδυνατούσαν να εξηγήσουν στις συζύγους τους πώς χρεώθηκαν με τόσο εξωφρενικά ποσά, αλλά και γιατί δεν διέθεταν τα χρήματα που αναγράφονταν στον λογαριασμό τους. Ετσι πολλά από τα θύματα έχουν ήδη ζητήσει διακανονισμό με τις νόμιμες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να πληρώνουν σε δόσεις τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: