Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Μοιράζουν ψίχουλα και αναζητούν θύματα να τους ψηφίσουν


Καθώς η θερμοκρασία συνεχώς πέφτει και το κρύο έχει παγώσει τα περισσότερα ελληνικά σπίτια τα οποία δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης (η διεθνής τιμή του έχει πέσει κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι αλλά εδώ η τιμή του παραμένει απαγορευτική) το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα.


Οι 180 βουλευτές που θα δώσουν παράταση στην μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναζητείται με "κουμπαράδες" επιχειρηματιών που τα έχουν καλά με την παρούσα Κυβέρνηση ενώ κάποιοι άλλοι ποντάρουν στην επιστροφή στην δραχμή και στρώνουν το χαλί στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ που  είναι Κυβέρνηση εν αναμονή σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις.

Οι 100 δόσεις μετά από παλινωδίες και εξαιρέσεις πέρασαν τελικά από την Ελληνική Βουλή έγιναν Νόμος του Κράτους και οι πολίτες τρέχουν να ρυθμίσουν χρέη που θα αποπληρώσουν μετά από 8 και πλέον χρόνια!!!

Δηλαδή μιλάμε για μια κοινωνία σε απόγνωση που ξεπουλάει τα πάντα για να περάσει ακόμα ένα-δυο εξάμηνα και μετά βλέπουμε!!!

Δεν υπάρχει από κανένα κόμμα εξουσίας σχέδιο εξόδου από την παρούσα κρίση παρά μόνο εικασίες πως θα μας λυπηθούν οι δανειστές μας και θα μας ξεσφίξουν λίγο το ζωνάρι που συνεχώς σφίγγει από την φτώχεια!!

Γιατί μπορεί να ισχυριστεί κανείς σήμερα πως οι Έλληνες δεν πεινάνε όταν σχεδόν το 40% του πληθυσμού δεν έχει να αγοράσει βασικά είδη ακόμα και διατροφής!!!

Η κατάντια είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται στην απαξίωση των τιμών των ακινήτων (που με τεράστιο κόπο έχτισαν οι Έλληνες) ενώ αντίστοιχα ανεβαίνουν ακόμα και μέσα στον αποπληθωρισμό που πλήττει όλη σχεδόν την Ευρώπη των 28 οι τιμές σε προϊόντα  που γέμιζαν παλιά το καλάθι της νοικοκυράς.

Το πιο φθηνό ψωμί κάνει 0,50 λεπτά του ευρώ δηλαδή 170 παλιές δραχμές πράγμα που δείχνει σε όλους πόσο ακριβό είναι πλέον σε πολλές περιπτώσεις φθάνει ή και ξεπερνάει το 1 ευρώ δηλαδή μιλάμε για 340 δραχμές ενώ η τιμή του κιλού αγγίζει και ξεπερνάει τα 3 ευρώ δηλαδή ξεπερνάει τις 1000 δραχμές!!!!

Η ακρίβεια είναι εμφανής αφού οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν έχουν να αγοράσουν ούτε τα βασικά και καταφεύγουν σε αλυσίδες σουπερμάρκετ οι οποίες έχουν θησαυρίσει στην κυριολεξία την τετραετία της κρίσης.

Ουδείς πλέον ψωνίζει στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς γάλα αφού η τιμή του ξεπερνάει το 1 ευρώ το λίτρο ποσό σχεδόν απαγορευτικό για μια οικογένεια που πίνει 2-3 λίτρα γάλα την ημέρα.

Η κατάσταση οδεύει προς πρόωρες εκλογές σε μια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να αιφνιδιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ που ουδεμία όρεξη έχει να κυβερνήσει μέσα στη ζώνη του ευρώ και με αυτές τις δυσοίωνες προοπτικές.

Γιατί μπορεί μεν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει επίμονα εκλογές αλλά δεν τις επιβάλλει αφού θα μπορούσε να παραιτήσει τους βουλευτές του και να πάμε.

Σε τέσσερις μήνες από σήμερα η Πατρίδα μας θα έχει μια άλλη κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα μας εκτός ζώνης του ευρώ και θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές μας την μείωση του χρέους.

Θεωρούμε πως θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με την διαφορά πως η Χώρα θα αποφασίσει πως για το συμφέρον της είναι καλύτερα να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα.

Η δική μας ΑΠΟΨΗ γνωστή και καταγεγραμμένη εδώ και χρόνια.

Η επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή μας οδηγεί σε πλήρη  διεθνή απαξίωση .

Το ευρώ βέβαια μπορεί σε μερικά χρόνια να μην υπάρχει σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος άλλο όμως να φύγουμε μόνο εμείς και άλλο να διαλυθεί η Ευρωζώνη.

Στην Ελλάδα η επιστροφή στη δραχμή συμφέρει μόνο την άρχουσα τάξη η οποία κατά παράδοση κρύβει τα κλεμμένα της σε Τράπεζες του Εξωτερικού.

Επομένως μετά θα τα φέρει ΜΕΣΑ ,και θα αγοράσει με την καινούργια ισοτιμία ευρώ/δραχμής ένα προς χίλια στην καλύτερη περίπτωση όλη την Ελλάδα τζάμπα!!

Τελικά ο ΤΖΑΜΠΑΣ ζει και είναι ο Έλληνας Επιχειρηματίας που όπου επένδυσε στο Εξωτερικό κυρίως Βαλκάνια πήγε για τζάμπα.

Στην Ελλάδα οι έλληνες επιχειρηματίες αφού φέσωσαν με δις ευρώ της ελληνικές τράπεζες βάρεσαν και τις σχετικές πτωχεύσεις για να μην δώσουν καμιά δεκάρα παραπάνω στους ιθαγενείς υπαλλήλους τους που ακόμα και σήμερα στηρίζουν τα λαμόγια αφεντικά τους .

Α ρε Λαυρεντιάδης που σας χρειάζεται να σας δίνει 10 και να τρώει 100.000.000 την ίδια στιγμή !!

Και όμως είναι έξω και απολαμβάνει τα κλεμμένα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: