Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Άναψαν τα αίματα στη Νομική


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν έξω από τη Νομική και την Πρυτανεία, απώθησαν σήμερα το πρωί ομάδα φοιτητών που επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.


Σε αστυνομικό κλοιό η ΑΣΟΕΕ και η Νομική εν όψει των εορτασμών για την επέτειο του ΠολυτεχνείουΟι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο ύστερα από αίτημα του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη στο πλαίσιο ενεργειών για τη φύλαξη του χώρου εν όψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου (17η Νοεμβρίου). Υπενθυμίζεται πως ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη, η οποία θα ξεκινούσε από σήμερα Πέμπτη, επισημαίνοντας πως η φύλαξη του χώρου αποτελεί αρμοδιότητα των φοιτητών. Το αίτημα αυτό απερρίφθη από τον πρύτανη.Παρόμοια εικόνα και στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, η οποία κατέβασε ρολά μέχρι την Τρίτη, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου για σήμερα. Όπως και στη Νομική, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν περιμετρικά των εγκαταστάσεων και δεν επιτρέπουν την είσοδο φοιτητών. Κλειστή είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης η οδός Ακαδημίας από το ύψος της Ιπποκράτους.Εκτιμάται πως περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για το τριήμεροΕκτιμάται πως περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για το τριήμερο.

«Χούντα δεν γνωρίσαμε ούτε δημοκρατία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τις ενέργειες των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή φθορών στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων. Όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο των γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου, τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: