Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Ο Τάκης Μπαλτάκος "παραμονεύει" για τις εξελίξεις με τον Καρατζαφέρη


Πώς συνδέεται ο Τάκης Μπαλτάκος με τον Φραγκούλη Φράγκο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την υλοποίηση των σκέψεων και των σχεδιασμών του Τάκη Μπαλτάκου για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα με έντονα πατριωτικές αναφορές, που θα απευθύνεται στη βάση της παραδοσιακής λαϊκής Δεξιάς, επιταχύνουν οι δικαστικές εξελίξεις με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με συνομιλητές του, ο γνωστός δικηγόρος εκτιμά πως το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας μετά την κατάρρευση του διλήμματος «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» καθίσταται ακόμη μεγαλύτερο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το 2,8% που συγκέντρωσε ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Δεν υπάρχει σοβαρός δεξιός πόλος, με αυθεντικά πατριωτικά χαρακτηριστικά, από την ώρα που πολλοί στη Ν.Δ. μιλούν για αμφίπλευρες διευρύνσεις. Κάπως πρέπει να εκφραστεί αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος», τονίζουν πολιτικοί φίλοι του Τάκη Μπαλτάκου. Ο τελευταίος πυκνώνει τις επαφές του με στελέχη που δραστηριοποιούνται στα δεξιά της Ν.Δ., ενώ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», έχει αποκαταστήσει σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις του με κορυφαία στελέχη της πρωθυπουργικής αυλής.

Εξάλλου, είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ πως στους κόλπους των στενών συνεργατών του συστήματος Σαμαρά ευδοκιμεί εδώ και καιρό η άποψη για τη δημιουργία ενός «ελεγχόμενου» κομματικού σχηματισμού στα δεξιά του κυβερνητικού εταίρου, που θα μπορούσε να συσπειρώσει τους παλαιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ., οι οποίοι ελέω Μνημονίου αναζήτησαν και αναζητούν μια διαφορετική πολιτική διέξοδο. «Τώρα που παραπαίουν οι ΑΝ.ΕΛ., ο Καρατζαφέρης και οι υπόλοιποι, υπάρχουν περιθώρια για νέες πρωτοβουλίες», υποστηρίζουν οι υπέρμαχοι του σχεδίου.

Σύμφωνα δε με τους ίδιους, το κόμμα αυτό θα μπορούσε υπό συνθήκες να αποτελέσει έναν σοβαρό πολιτικό εταίρο για τη Ν.Δ., ακόμη και σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας (ανάλογα με τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των επόμενων εθνικών καλπών). Ενδεικτικό των προθέσεων του άλλοτε ισχυρού άνδρα του συστήματος Σαμαρά είναι η τακτική επικοινωνία του τόσο με τον Φραγκούλη Φράγκο (που εδώ και πολύ καιρό θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στους κόλπους της Κεντροδεξιάς), όσο και με ανεξάρτητους δεξιούς, αντιμνημονιακούς βουλευτές, όπως ο Βασίλης Καπερνάρος. Πλέον, αυτό που μένει να φανεί είναι το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα αναπτυχθούν οι κινήσεις του Τάκη Μπαλτάκου, οι οποίες σε κάθε περίπτωση βρίσκονται σε απόλυτη σύνδεση με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα δεξιά της ΝΔ αφού είναι πλέον επιβεβλημένο (αφού ο Σαμαράς δεν προχώρησε στη Νέα Ελλάδα) να υπάρχει επιλογή για όλους εμάς που ασφυκτιούμε από τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που οδηγούν τον λαό σε πείνα και εξαθλίωση και που ουσιαστικά παρατείνουν την διακυβέρνηση της Χώρας ως Σοβιέτ και από την παρούσα συγκυβέρνηση. 

Στην ουσία τίποτα δεν αλλάζει εκτός από την οικονομική μας κατάσταση (εμάς πλήττει η κρίση την ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ) που βαίνει προς το χειρότερο κάθε μέρα που περνάει. 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν προς όφελος των πολυεθνικών , η περιουσία μας δημεύεται από τον άδικο ΕΝΦΙΑ και οι νέες και οι νέοι μας δεν βρίσκουν δουλειά αφού η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανή για περίοδο "ειρήνης" επίπεδα. 

Το ιστολόγιό μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και δεν θα φοβηθεί να σταθεί μπροστάρης μιας προσπάθειας που θα έχει να κάνει με το καλό του Τόπου αφού πλέον είναι εμφανές πως οι  επιλογές της παρούσας Κυβέρνησης φέρνουν όλο και πιο γρήγορα τον ΣΥΡΙΖΑ στην Εξουσία. 

Το σενάριο μάλιστα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που φυσικά διαψεύδεται και από τις δυο πλευρές είναι για εμάς και το περισσότερο εφιαλτικό. 

Άλλωστε η ΝΔ ιδεολογικά δεν αγκαλιάζει πλέον τον τελευταίο χρόνο όλους όσους θεωρούν πως εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: