Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Ρουμανία: Ο Βίκτορ Πόντα δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία

"ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ" ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΛΑΟΥΣ ΓΙΟΧΑΝΙΣ ΜΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
Ο κυβερνών συνασπισμός θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές του 2016, διευκρίνισε

Ο πρώην κομμουνιστής και νυν σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί (έχει μάθει από τις εποχές των Σοβιέτ) αφού παραδέχθηκε την ήττα του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και συνεχάρη τον αντίπαλό του Κλάους Γιοχάνις. Ο κυβερνών συνασπισμός θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές του 2016, διευκρίνισε.


"Διαψεύδω τις φήμες ότι θα παραιτηθώ, όσο κανείς από τους συναδέλφους μου δεν μου έχει ζητήσει να το κάνω. Δεν έχω λόγο να παραιτηθώ!!!!", δήλωσε ο Βίκτορ Πόντα σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

"Συνεχάρην τον κ. Γιοχάνις για τη νίκη του. Ο λαός έχει πάντα δίκιο", δήλωσε ο 42χρονος πρωθυπουργός, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις έφερναν φαβορί των προεδρικών εκλογών.
Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η ψήφος των νέων έφερε επικεφαλής τον Κλάους Γιοχάνις, μέλος της γερμανικής μειοψηφίας της Ρουμανίας.

Η συμμετοχή έφθασε στο 61%, ποσοστό ρεκόρ σε μία χώρα όπου η απάθεια των ψηφοφόρων αντιμέτωπων με τη διαφθορά και την φτώχεια αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο νέος Πρόεδρος έχει όλα τα φόντα να οδηγήσει την Ρουμανία με σταθερά βήματα στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε και να την καταστήσει μια για πάντα δημοκρατική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: