Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Αναβρασμός στις φυλακές ΚορυδαλλούΈνταση προκλήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όταν Γεωργιανοί κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι συγγενής Γεωργιανού κρατουμένου, συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικώνΣτις 11.20 δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επέμβαση, καθώς μετά το περιστατικό της απόπειρας υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί εντός των φυλακών ανάμεσα σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατουμένους, υπηκόους Γεωργίας.

Συνολικά 35 άτομα βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Κορυδαλλού και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους.

Εξ αυτών, οι 10 έπειτα από διαπραγματεύσεις επέστρεψαν στο κτήριο των φυλακών, ενώ οι υπόλοιποι παρέμεναν στο προαύλιο. Σύμφωνα με πηγές μέσα από τη φυλακή που μίλησαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, λίγο αργότερα οπισθοχώρησαν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, εξαιτίας και της έντονης παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα η κατάσταση να θεωρείται πλέον ελεγχόμενη.

Υπήρξε ομηρία;

Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πάντως, δεν επιβεβαίωναν πληροφορίες που έκαναν λόγο για ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Αντιθέτως, όπως ανέφεραν, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν εγκλωβισμένοι σε χώρο του νοσοκομείου και παρέμεναν εκεί, καθώς έξω από το σημείο βρίσκονταν Γεωργιανοί κρατούμενοι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματισμένους υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης, κάτι που ωστόσο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο υπουργείο.

Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εισαγγελέας και ομάδα ΕΚΑΜ.

Η απόπειρα απόδρασης
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι συγγενής Γεωργιανού κρατουμένου, συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, μια ομάδα περίπου 35 κρατουμένων αντέδρασε, προκαλώντας υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Η αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων ήταν άμεση.

Όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr «το πρωί περίπου 35 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, δημιούργησαν ένταση και άρχισαν να προκαλούν ζημιές, όταν εντοπίσθηκε συγγενής ενός Γεωργιανού να μεταφέρει ναρκωτικά. Αμέσως παρενέβησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι σε συνεργασία με τους εξωτερικούς φρουρούς κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: