Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Παραπέμπεται για κακούργημαΣε μια κόλλα χαρτί τύλιξε η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον έστειλε στον Εισαγγελέα Εφετών για το ποινικό αδίκημα της υποβολής ανακριβoύς δήλωσης «Πόθεν Έσχες», όσον αφορά στην υπόθεση των offshore εταιρειών και τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για κακούργημα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος ΚαρατζαφέρηςΠαράλληλα, βάσει του πορίσματος των ορκωτών λογιστών της Βουλής, ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για ποσά παρανόμως κτηθέντα. H Eπιτροπή ζητεί την άμεση επιστροφή των χρημάτων αυτών στο Δημόσιο, καθώς δεν μπόρεσε ο ίδιος να δικαιολογήσει τη νόμιμη προέλευσή τους.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είχε ισχυριστεί ότι το 1,65 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στην εξωχώρια εταιρεία του, επρόκειτο για χρήματα από δάνειο. Δεν προέκυψε όμως ότι τα χρήματα αυτά προήλθαν από επιστροφή δανείου. Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, έγινε αθέμιτη συναλλαγή με μίζες για τη διευκόλυνση προμηθειών από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η μεταβίβαση δε της εταιρείας στην αδελφή του έγινε κατόπιν εορτής την περίοδο του 2010, οπότε και είχε ψηφιστεί ο νόμος για απαγόρευση ιδιοκτησίας offshore εταιριών από πολιτικά πρόσωπα.

Ο δρόμος για τον Γιώργο Καρατζαφέρη αναμένεται να είναι μακρύς και ανηφορικός, καθώς την υπόθεσή του επιβαρύνει μία καταγγελία της τελευταίας στιγμής (σ.σ. από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη) περί ύπαρξης και τρίτης offshore εταιρείας που ονομάζεται DECK ROCK LIMITED, συμφερόντων του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, λόγω του ιδιαίτερα επιβαρυντικού «φακέλου» που σχηματίστηκε, ο κ. Καρατζαφέρης θα βρεθεί αρχικά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης Πόθεν Έσχες, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στη συνέχεια θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη εάν υφίσταται το αδίκημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και η παράνομη κατοχή υπεράκτιων (offshore) εταιρειών.

Oι αμαρτωλές offshore
Η «Catalina» ναι μεν δηλώθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ την περίοδο 1992 -1993, από κει και πέρα όμως… «εξαφανίστηκε». Οι ορκωτοί ελεγκτές άρχισαν να ελέγχουν την περίοδο 2002 - 2007, κατά την οποία ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τους, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κενά στο Πόθεν Έσχες του και ακολουθώντας μια υπερατλαντική διαδρομή οδηγήθηκαν στην εξωχώρια εταιρεία «Catalina» που ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη και στον υιό του.

Τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίζονται σε λογαριασμό της δύο εμβάσματα από την εταιρεία «PremiumProperties» (σ.σ.: δικαιούχος της οποίας εμφανίζεται ο Αλέξανδρος Τσάτσος, ιδιοκτήτης της Κεστρέλ), συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Η «Catalina» δέχθηκε τρία επίμαχα εμβάσματα, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Όταν λοιπόν το πορτοφόλι της εταιρείας γεμίζει, χάνονται τα ίχνη της.

Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ακόμη ένα έμβασμα 150.000 ευρώ από την εταιρεία «Malwern» προς την «Catalina International», με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον Γ. Καρατζαφέρη κατά 50% και τον γιο του Ιωάννη κατά 50%.Η ίδρυση της «Catalina»

Η «Catalina» φέρεται να ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του '92 με έδρα τα νησιά Turks and Caicos και πραγματικούς ισότιμους δικαιούχους τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον γιο του.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας RBC, η αξία του πορτφόλιο της υπεράκτιας ανερχόταν σε 6.600.000 δολάρια, ενώ σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την τράπεζα η ακίνητη περιουσία του υπολογιζόταν σε 20.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά, αναφέρονται δύο ακίνητα στο Παλαιό Φάληρο, επιχειρηματικά ακίνητα στην Καλλιθέα, θερινή κατοικία στο Λαγονήσι η αξία της οποίας υπολογίζεται από την τράπεζα στα 6.000.000 ευρώ και διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στις Βρυξέλλες, που αποκτήθηκε το 1999.

Η «Catalina» μετονομάστηκε σε «Sunlight Delight LTD» και τον Ιανουάριο του 2010 ορίστηκε εγγεγραμμένος μέτοχος η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη. Στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 με εντολή του Καρατζαφέρη μεταφέρονται τα υπόλοιπα της εταιρείας στο όνομα του εμπιστεύματος The Ferisca Trust και τον Απρίλη του ίδιου έτους οι λογαριασμοί της RBC έκλεισαν.

Επίσης, σύμφωνα με τους λογιστές, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε και την υπεράκτια «Homeric GT» με έδρα τα νησιά Turks and Caicos, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του '83 και μετονομάστηκε σε « Homeric TCI».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βουλευτηs τηs ΝΔ Βυρων Πολυδωραs στιs 10/06/2013 κατεθεσε ερωτηση προs το Υπουργειο Οικονομικων για τιs OFFSHORE.Απο τιs 6.575 αλλοδαπεs εταιριεs που εκμεταλευονται τα ακινητα στην Ελλαδα ελεγχονται 315 εκ των οποιων εχει ολκληρωθει ο ελεγχοs σε 34 απο αυτεs με εσοδα για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 40.068.785.61 εκ ευρω=(13.500.000.000 δισεκατομυρια δραχμεs) Το μεγκαλοs προεδραs του ΛΑΟΣ γιωργοs καρατζαφερηs ειπε μα τι πραγματα ειναι αυτα!!!!!!!!!!!!!!!Οι offshore διακινουν τα χρηματα στην ελλαδα αν τιs φορολογησειs θα φυγουν....απο που κλανει ο λαγοs;;;;;ουστ βρωμιαρη λαμογιο σιχαμερε ελεεινη βρωμοκουραδα απατεωνα μασωνε κλεφτη ΟΥΣΤ!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτεs και πρωην βουλευτεs που θα κληθουν εντοs 15 ημερων να φερουν προσθετα δικαιολογητικα ειναι ο προεδροs του ΛΑΟΣ γιωργοs καρατζαφερηs 32.000 χιλ ευρω-Αρηs Σταθακηs ΝΔ 120.000 χιλ ευρω-Γιαννηs Σκουλαs ΠΑΣΟΚ 81.000 χιλ ευρω-Ηλιαs Καλλιωραs NΔ 55.000 χιλ ευρω-Γεωργιοs Αναγνωστοπουλοs ΝΔ 44.000 χιλ ευρω!!!!!!!!!Δεν δηλωσαν 110.000.000 εκ δραχμεs τα λαμογια οι ξευτιλισμενοι οι βρωμοκουραδεs τα βοθρολυματα οι απατεωνεs οι βρωμοκοπριεs οι ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωην Περιφερειαρχηs του ΛΑΟΣ στην Κρητη Γεωργιοs Καρτσωληs ειπε!Το Κοτερο σου που ειχεs στην Μαρινα Αλιμου γιατι δεν το δηλωσεs στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;;;;;;;;;;Το σπιτι σου στιs BRUKSELLES γιατι ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΣ;;;;;;;;Τι γινεται με τα οικονομικα του κομματοs και τιs επιδοτησειs που παιρνει;;;;;;;Μαθαινω αλλο σκανδαλο σε ευρωπαικο επιπεδο προκειται να σκασει μα εσυ δεν εισαι αρχηγοs κομματοs εσυ εισαι ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ!!!!!!!!!!!βρωμοκυλοτα κυριε γιωργο η πολιτικη νεροκοτα λαμογιο ο βρωμοπ....ουστοs

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωην Περιφερειαρχηs του ΛΑΟΣ στην Κρητη Γεωργιοs Καρτσωληs ειπε!Το Κοτερο σου που ειχεs στην Μαρινα Αλιμου γιατι δεν το δηλωσεs στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;;;;;;;;;;Το σπιτι σου στιs BRUKSELLES γιατι ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΣ;;;;;;;;Τι γινεται με τα οικονομικα του κομματοs και τιs επιδοτησειs που παιρνει;;;;;;;Μαθαινω αλλο σκανδαλο σε ευρωπαικο επιπεδο προκειται να σκασει μα εσυ δεν εισαι αρχηγοs κομματοs εσυ εισαι ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ!!!!!!!!!!!βρωμοκυλοτα κυριε γιωργο η πολιτικη νεροκοτα λαμογιο ο βρωμοπ....ουστοs