Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Αμελείς ή άτυχοι;Αμελής ή άτυχος είναι ο σημερινός Έλληνας που βλέπει την περιουσία του να απαξιώνεται και την ζωή του να καταστρέφεται;


Δεκάδες φορές ξεκίνησα να γράψω ένα κείμενο για να σας πω ξεκάθαρα την άποψή μου.

Στις Δημοκρατίες -όπως και στη δική μας -αποφασίζουν οι πλειοψηφίες και δεν θα μπω καν στον κόπο να αναλύσω τι σημαίνει αυτό.

Ο καθένας από εσάς που μας επισκέπτεστε έχει την δική του "φιλοσοφία" για την ζωή και κάποιοι έχετε και συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις.

Οι περισσότεροι αποφασίζετε με βάση το συμφέρον σας ( και δεν σας μέμφομαι για αυτό) ενώ υπάρχουν και οι μειοψηφίες που δείχνουν και μια "αγάπη" για τον συνάνθρωπο ουσιαστική ή επιφανειακή.

Από το 1981 που θυμάμαι κάπως τις εκλογές στην Χώρα μας (γιατί δεν είμαι και υπερβολικά μεγάλος) οι πολίτες αυτής της Χώρας στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρέσκονταν στο να ψηφίζουν   παραμυθατζήδες.

Μεγάλωσα σχεδόν από τα 10 έως τα 19 μου με έναν φαύλο πολιτικό ως Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος εάν και η Πατρίδα μας είχε επιλέξει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ τότε εκείνος μιλούσε για συμμαχίες με κομμμουνιστικά κράτη και είχε φίλους όλους τους δικτάτορες της Μέσης Ανατολής!!!


Αυτός ο τύπος λοιπόν ο οποίος μας κατάκλεψε μέσα σε κούτες από πάμπερς και έφτιαξε το "κωλόσπιτό" του στην Εκάλη όπως το αποκαλούσε ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος (μα θα μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο αναρωτιόταν φωναχτά !!!) κυβέρνησε την χώρα μας ως σοβιέτ και δημιούργησε στρατιές ανίκανων και κοπανατζήδων δημοσίων υπαλλήλων με μόνο τους προσόν την κομματική τους ταυτότητα.

Παρόλα αυτά όμως ακόμα και σήμερα οι αγρότες που έφαγαν δις ευρώ από τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ και ο φαύλος κρατικός μηχανισμός που τις μοίραζε  για να τις κάνουν μεζονέτες και να "ψυχαγωγηθούν" στα κωλόμπαρα με τις πρώην συντρόφισσες από την Ανατολική Κομμουνιστική "Ευρώπη" είναι αυτοί  που σήμερα φωνάζουν στο πλευρό του Τσίπρα για τους "κακούς" Γερμανούς και τους εταίρους μας που μας πίνουν το αίμα.

Και βέβαια εμείς δεν λέμε πως δεν συμβαίνει και  αυτό, πως δηλαδή εκμεταλλεύονται την δική μας αδυναμία να σταθούμε στα πόδια μας και να μην ζητάμε μονίμως τα δανεικά τους.

Αλλά πως μπορείς να κατηγορείς αυτό που σου δανείζει με επιτόκιο 1%-3% την στιγμή που ουδείς άλλος σου δανείζει με κάτω από 6%!!

Όμως η πλειοψηφία των πολιτών μας έχει αποφασίσει όπως δείχνουν ΟΛΕΣ  οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου να μας πάει στο ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζεται το μέλλον μας με βάση εικόνες Κούβας και Βενεζουέλας!!!!

Και μην μας πείτε πως δεν έχουν οι αριστεροί ευθύνες για την κατάντια της Χώρας γιατί αυτοί συμμετείχαν πάντα στο πράσινο πάρτι πλην της τελευταίας πενταετίας.

Όταν στην Ελλάδα υπήρχαν πάντα γύρω στο μισό εκατομμύριο κομμουνιστές και η από εδώ πλευρά συνομιλούσε μαζί τους τότε για πιο Δυτικό Πολιτισμό να μιλήσουμε;

Υπάρχουν όμως Έλληνες όπως εγώ και Ελληνίδες που δεν συμμετείχαν ποτέ σε αυτό το πάρτι με τα λεφτά των ξένων και που τώρα καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.

Είμαστε σαφέστατα άτυχοι  αλλά και αμελείς παράλληλα πρώτον γιατί μείναμε εδώ και δεύτερον επειδή δεν φωνάξαμε περισσότερο εναντίον της λαίλαπας του σοσιαλ-κομμουνισμού που κυβέρνησε την Χώρα με την ανοχή της ΝΔ των Καραμανλήδων.

Αυτή η ΝΔ αποτελεί σαφέστατα φθαρμένο πολιτικό προϊόν γιατί δεν αρκεί η επιλογή σου να θες να λέγεσαι Ευρωπαίος αλλά και ο αγώνας που κάνεις για να ξεριζώσεις από την κοινωνία αυτό που την κράταγε στην "ανατολή".

Ακόμα και σήμερα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν ξεκάθαρη θέση στο που θέλουν να ανήκει η Χώρα μας .

Και μπορεί ο Ιδρυτής της να έλεγε "ανήκομεν εις την Δύση" αλλά ο  "κουρασμένος" ανιψιός του και πρώην Πρωθυπουργός μάλλον από τα βάθη της Ανατολής μας ήρθε και προτιμάει τα τουρκικά σουτζουκάκια και κεμπάπ από τον γαλλικό μπον φιλέ.

Με αυτά και με αυτά η Χώρα μας έχει γεμίσει από "Έλληνες" που περισσότερο μοιάζουν με Οθωμανούς παρά με τους αρχαίους μας προγόνους τους οποίους ελάχιστα τιμήσαμε.

Πόσα αγάλματα π.χ έχει ο Μέγιστος των Ελλήνων Μέγας Αλέξανδρος στην Αθήνα;

Κανένα!!!!και ελάχιστα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα γιατί η δική του κοσμοθεωρία περί ανώτερου δυτικού πολιτισμού δεν βρήκε ΠΟΤΕ απήχηση στην πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων.

Φτάσαμε μάλιστα κόμματα τα οποία ισχυρίζονται πως είναι εθνικιστικά να μας καλούν σε συμμαχίες με Φυλές που στα βάθη της Ιστορίας πολέμησαν με μανία οτιδήποτε Ελληνικό.

Αλβανοί ,  Ρώσοι και τώρα τελευταία και Κινέζοι είναι οι συνομιλητές κάποιων λαϊκιστών της από εδώ πλευράς και είναι αφελής όποιος νομίζει πως για όλα φταίνε οι κακοί ξένοι και όχι οι δικές μας αλλοπρόσαλλες επιλογές.

Εδώ στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ έχουμε αποφασίσει φανερά και με οποιοδήποτε κόστος να φωνάζουμε και να υπερασπιζόμαστε την δυτική δημοκρατία μας (αφού δεν αναγνωρίζουμε καμιά άλλη μορφή δημοκρατίας) και να καλούμε τους πολίτες να κάνουν εκείνες τις επιλογές που θα μας οδηγήσουν επιτέλους να γίνουμε ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ και όχι βαλκάνιοι πολίτες.

Μπορεί η σημερινή Ευρώπη να μας στεναχωρεί και εμάς αλλά την θεωρούμε μύριες φορές καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη δικτατορία κόκκινη ή μαύρη.

Σεβόμαστε ακόμα και τα λάθη της αστικής δημοκρατίας μας , τις κοινωνικές αδικίες , και την οικονομική ανισότητα που δημιουργεί ο καπιταλισμός και αγωνιζόμαστε μέσα στο πλαίσιό της να δημιουργηθεί ένας καλύτερος τύπος διακυβέρνησης.

Οι αγορές για εμάς αποτελούν εργαλείο μελέτης και δεν έχουν περισσότερη αξία από τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς που πεινάνε.

Ο έλεγχος των κερδών τους και της λειτουργίας τους από τα κυρίαρχα ευρωπαϊκά κράτη αποτελεί μονόδρομο για την σωτηρία του δυτικού μας πολιτισμού.

Στο ερώτημα λοιπόν εάν ήμασταν και εμείς αμελείς απαντήσαμε αλλά είναι πολλές φορές και ο αστάθμητος παράγοντας που αλλάζει τον κόσμο που ζούμε.

Η ατυχία και η τύχη είναι έννοιες που υφίστανται και μάλιστα αναφέρονται από μεγάλους Έλληνες φιλόσοφους για τον λόγο αυτό δεν παραγνωρίζουμε την αξία τους αλλά ούτε αυτό γίνεται άλλοθι για να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: