Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Θέμα ωρών η εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ συμμορίας με μέλη Αλβανούς στα Νότια ΠροάστιαΗ σύλληψη του Αλβανού μακελάρη Αρμπέρ Μπάκο καθώς και συνεργού του έχει δώσει πολύτιμες πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ και για άλλους συμπατριώτες του που είναι μέλη συμμοριών και δραστηριοποιούνται στα νότια προάστια.Με μεγάλη επιχείρηση ετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ να κλείσει στην φάκα και να οδηγήσει στις φυλακές τουλάχιστον άλλα 12 άτομα που δραστηριοποιούνται σε ομάδες προστασίας καταστημάτων στα νότια προάστια.

Μάλιστα ομάδες που δραστηριοποιούνται στην νύχτα έχουν εδώ και πέντε μέρες εξαφανιστεί από προσώπου γης αφού οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν συλλέξει πληροφορίες που τους εμπλέκουν σε απόπειρες ανθρωποκτονίας ακόμα και συναδέλφων τους αστυνομικών.

Έτσι έγινε το μακελειό

Υπενθυμίζουμε ότι ο 31χρονος κακοποιός επιτέθηκε με καλάσνικοφ στο μαγαζί "Έτσι απλά Ελληνάδικο" στο Μικρολίμανο, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι. Από θαύμα και από την αντίδραση ενός 39χρονου και του DJ του μαγαζιού, δεν υπήρχαν νεκροί. Αυτό λένε άνθρωποι που έζησαν τον τρόμο από τις σφαίρες του Αλβανού κακοποιού και οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά για να τον δουν από κοντά.

Ο Μπάκο ήταν στο μαγαζί μαζί με άλλα δυο άτομα. Εκείνοι ήταν εριστικοί με τους πελάτες, έσπρωχναν και στραβοκοιτούσαν τον κόσμο. Εκείνος, αντίθετα, ήταν ήρεμος. Μίλησε με δυο κοπέλες, μια από τους πελάτες και μια χορεύτρια.

Το προσωπικό του μαγαζιού λέει πως δεν ήταν μεθυσμένος. Αντίθετα, η ομιλία του ήταν σταθερή και έδειχνε έναν άνθρωπο που ήξερε ακριβώς τι έκανε. Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο στο μαγαζί. Ο δράστης μίλησε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, για αρκετή ώρα στο κινητό του έξω από το μαγαζί. Έφυγε και ξαφνικά επέστρεψε με το Καλάσνικοφ στα χέρια.

Ο πρώτος που τον είδε να πλησιάζει οπλισμένος ήταν ο 39χρονος τραυματίας. Μπήκε μπροστά του χωρίς να το σκεφτεί, ύψωσε τα χέρια και κλείνοντας την είσοδο του είπε: "Ώπα μεγάλε, τι πας να κάνεις;".

Ο 31χρονος όμως ήταν αποφασισμένος. Δεν μίλησε. Τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και μπήκε μέσα στο μαγαζί. Επόμενος "στόχος" του ο ντι τζέι. Τον πυροβόλησε για να σταματήσει να παίζει μουσική και άρχισε να φωνάζει "πουτ@@@ς θα σας σκοτώσω όλους για να με θυμάστε".

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, ο δράστης ήταν τόσο ψύχραιμος και αποφασισμένος που πυροβολούσε με σταθερό χέρι και αλλάζοντας και γεμιστήρα.

Όπως είπε ένας από τους πελάτες του μαγαζιού "αν δεν έμπαινε μπροστά ο 39χρονος και δεν του έβαζε μπροστά το πάσο αλλά και αν ο dj δεν του πετούσε ένα τασάκι με σκοπό να τον τραυματίσει, θα θρηνούσαμε θύματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: