Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Ένταση στη Βουλή για τα πανεπιστήμια | Αντιπαράθεση Δρίτσα - ΑθανασίουΣφοδρή αντιπαράθεση αυτή την ώρα στην Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να μετατρέψει την Ολομέλεια σε κακέκτυπη συνέλευση αμφιθεάτρου με φόντο τα όσα συνέβησαν έξω από τη Νομική και τα Προπύλαια.

Η διάλυση της συνεδρίασης της Ολομέλειας και η πυροδότηση της έντασης ξεκίνησε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα που καταπατώντας τον Κανονισμό της Βουλής, ότάν έθεσε διαδικαστικό θέμα για τον τρόπο οργάνωσης της συζήτησης θέλησε να στείλει μήνυμα στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές λέγοντας τα εξλης:

«Σήμερα είχαμε μια απίστευτη αστυνομική καταστολή έξω από τα Πανεπιστήμια. Έχουμε βαρύτατους τραυματισμούς φοιτητών, ένας μάλιστα κινδυνύει να χάσει το μάτι του…»

Ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας μάλιστα δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις του προεδρεύοντα Γιώργου Καλαντζή που του ζήτησε να παραμείνει στα διαδικαστικά θέματα που είχε θέσει και να περιμένει να έρθει η ώρα της ομιλίας του για να θέσει τα θέματα που θέλει να σχολιάσει. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όμως συνέχισε να διαμαρτύρεται για την αστυνομική επέμβαση στη Νομική. Μάλιστα, με φωνασκίες από τα έδρανα η παρακαθήμενη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να προκαλεί τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να σχολιάσει λέγοντας «πως η αστυνομική επέμβαση έγινε στη Νομική Σχολή, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κωφεύει…»

Μέσα σε ένα κλίμα σκληρών διαξιφισμών και έντονων διαλόγων μεταξύ των βουλευτών που ακολούθησαν, μεταδίδοντας εικόνες «μπάχαλου», ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν νόμοι, οι νόμοι θα εφαρμόζονται, να το καταλάβετε είμαστε κράτος δικαίου, εάν υπάρχουν υπερβάσεις του νόμου από τις Αρχές και αυτό θα ελεγχθεί . Τελεία και παύλα».

Η συνέχιση των διαμαρτυριών του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου που εμφανώς ήθελαν να στρέψουν τη συζήτηση σε αυτό το θέμα της επικαιρότητας, έφτασαν στο σημείο να μην αφήνουν να λάβει το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος παρόλου που ο πρόεδρος της Βουλής τον είχε καλέσει να ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος Κ. Μαρκόπουλος δεν τρομοκρατήθηκε από το κλίμα και την επικοινωνιακή εικόνα που θέλησε να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «είστε με την τρομοκρατία ,την ανομία, τις καταλήψεις…» στις φωνασκίες και τις παρατεταμένες διακοπές που δέχθηκε από τους βουλευτές της πτέρυγας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο γαλάζιος βουλευτής αντέδρασε λέγοντας στον Προεδρεύοντα πως δεν θα δεχθεί την προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράρτησης που του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε με τους φοιτητές που θέλουν να είναι ανοικτά τα πανεπιστήμια και να κάνουν τα μαθήματά τους και όχι με αυτούς που θέλουν να τρομοκρατούν… Οι τρομοκρατία σας δεν θα περάσει…» ενώ από τις παρατεταμένες διακοπές τον ανάγκασαν να εγκαταλέιψει το βήμα της Ολομέλειας και να συνεχίσει την ομιλία από το το έδρανό του μετά από αυστηρές συστάσεις που έκανε ο προεδρεύοντας Γιώργος Καλαντζής ότι όποιος εφεξής διακόψει ομιλητή θα έχει τις συνέπειες που προβλέπονται στον Κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος ξεκίνησε εκ νέου την ομιλία του στηλιτεύοντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι στην Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει στον άλλο να μιλάει και κατηγίρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εσείς είστε με τους απέξω στα Πανεπιστημία εμείς είμαστε με τους μέσα που θέλουν να κάνουν μαθήματα με τους νέους και τις νέες που θέλουν να προοδεύοσυν. Εσείς είστε με την τρομοκρατία, τις καταλήψεις, την ανομία…»

«Το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει… στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας» ήταν η θέση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου .

Αυτή την στιγμή, οι τόνοι έχουν πέσει, εάν και το θέμα αποτελεί αντικείμενο όλων των βουλευτών που παίρνουν τον λόγο.Γιάννης Απέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια: