Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Βρήκαν έξι εκατομμύρια σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη

ΛΑΟΣ & μίζες
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΛΑΔΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ 

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα ενδέχεται να βρεθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της αρμόδιας επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, που επικαλείται αυτά τα στοιχεία, σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του προέδρου του ΛΑΟΣ εντοπίστηκαν ήδη περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ερευνώνται και άλλες περίεργες διαδρομές. Παράλληλα, γίνεται έρευνα και για τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται ως την προσεχή Τετάρτη. Στη συνέχεια η Επιτροπή θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα κατηγορηθεί για τα κακουργήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες», καθώς για χρόνια δεν δήλωνε offshore εταιρεία στην οποία είναι δικαιούχος. 

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα κατηγορηθεί και για παράβαση του νόμου για τις υπεράκτιες εταιρείες. Το Βήμα, επικαλούμενο πηγή από τη Βουλή, αναφέρει πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα συμπαρασύρει στο εδώλιο και στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μέσω της offshore εταιρείας Catalina Ltd (που από το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight) , υπήρξε αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. 

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει πως συμμετείχε στην Catalina Ltd το 1994, ως βουλευτής της ΝΔ. Τα ίχνη της Catalina Ltd χάνονται ωστόσο το 2007 καθώς δεν αναφέρεται στις δηλώσεις του.Σημειώνεται πως το 1994 όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωνε την Catalina Ltd, δεν ήταν παράνομο ένας πολιτικός να κατέχει υπεράκτια εταιρεία. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε το 2010 όμως, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, ισοδυναμεί με έκπτωση από το αξίωμα τους, ενώ απειλούνται με ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και χρηματικά πρόστιμα από 10.000 έως 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου συμμετοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: