Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Ανασχηματισμός μετά τη μετοίκηση Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες;Ορατό είναι το ενδεχόμενο ενός μίνι ανασχηματισμού, που θα "φρεσκάρει" το κυβερνητικό σχήμα, μετά τη μετοίκηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις Βρυξέλλες. Πάντως, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη Νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και συναντάται το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όσον αφορά ειδικά το υπουργείο Άμυνας, δεδομένου ότι αναπληρωτής υπουργός είναι η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ, νέος υπουργός θα είναι πολιτικό πρόσωπο από τη ΝΔ και φαίνεται ότι θα επιλέγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να αναλαμβάνει τελικά ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας παρά τις σχετικές εισηγήσεις.

Η αντικατάσταση Αβραμόπουλου ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Σαμαρά την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με την απόδοση ορισμένων υπουργικών στελεχών.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/268664/anashimatismos-meta-ti-metoikisi-avramopoulou-stis-vruxelles/#ixzz3HiWmSwum
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: