Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνηςΓράφει ο Τάκης Χατζής

Ισχυρό μήνυμα ενότητας θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι έδωσε, το Σάββατο, η εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ. Με τούτο δεδομένο και το ενδεχόμενο η τρόικα και τα Μνημόνια να τελειώσουν μέσα στο τρέχον έτος όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, πολλά ανώτερα στελέχη της ΝΔ θεωρούν απαραίτητη την ανασυγκρότηση του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς διαπιστώνουν σειρά δυσλειτουργιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση ορισμένων υπουργών και ήδη δέχεται εισηγήσεις για αλλαγές περιορισμένου εύρους στο κυβερνητικό σχήμα- μια διορθωτική κίνηση πριν από το τελευταίο «κατοστάρι» προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αυτό μπορεί να συμβεί μετά την ψήφο εμπιστοσύνης την οποία αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του το Σάββατο, δεν δίστασε να αναφερθεί σε αυτά τα φαινόμενα λέγοντας ότι ο κόσμος είναι αυστηρός με όσους «βουλευτές και υπουργούς ακόμα, καμιά φορά αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν και προσωπικά παιγνίδια. Αντί να βοηθούν ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη, καμιά φορά σπεύδουν να διαφημίζουν την προσωπική τους διαφωνία» και προσθέτοντας ότι «η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε με απίστευτη γενναιότητα δύσκολες αποφάσεις. Και τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου. Κι είναι κρίμα να υπάρχουν έστω και ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο κόσμος το βλέπει αυτό, τις εξαιρέσεις αυτές. Και δεν του αρέσει…»

Τον πρώτο που τα στελέχη της ΝΔ «είδαν» πίσω από την αποστροφή του Α. Σαμαρά, ήταν ο Αργύρης Ντινόπουλος- ίσως γιατί πρόβαλε έντονα τη διαφωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ενστάσεις και παράπονα διατυπώνονται και για άλλους υπουργούς, κυρίως του οικονομικού επιτελείου που δείχνει να κινείται χωρίς σχέδιο, με μέτρα που δείχνουν σαν να μην ανήκουν σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό.

Η ανάγκη αντικατάστασης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα δημιουργήσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μίνι ανασχηματισμό, την οποία η Πρωθυπουργός ενδέχεται να αξιοποιήσει, στέλνοντας στα κάτω έδρανα της Βουλής όσους κρίνονται… ελλιποβαρείς.
Ήδη, για τη θέση του Δ. Αβραμόπουλου ακούγονται τα ονόματα των Γ. Μιχελάκη, Κ. Αρβανιτόπουλου και Κ. Μαρκόπουλου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην πρόσφατη στρατιωτική άσκηση που έγινε στον Έβρο. Για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες…

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/388440/anasxhmatismos-sthn-kybernhsh-meta-thn-pshfo-empistosynhs#ixzz3FLU7ysFZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: