Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Νέα μνημειώδης γκάφα της ΣαββαΐδουΈρχεται μάλιστα λίγες ώρες πριν την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης κι ενώ γίνεται κουβέντα για φορο-ελαφρύνσεις!
Δε μπορεί. Αυτή η θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων πρέπει να έχει τον... ανθρωποδιώκτη. Και σίγουρα πρέπει να έχουν βάλει βελόνες στην καρέκλα και όσοι κάθονται να σηκώνονται αμέσως.

Από την άλλη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το επάγγελμα της γκάφας ο συγκεκριμένος γραμματέας. Δε μας έφτανε ο Θεοχάρης που τον έδιωξαν επειδή έβγαζε αλλοπρόσαλλες εγκυκλίους προκαλώντας χαμό στην αγορά και τους φορολογούμενους, τώρα έχουμε και την Κατερίνα Σαββαϊδου.

Και δεν έφτανε στην κυβέρνηση η φωτιά που άναψε ο ΕΝΦΙΑ και δε λέει να σβήσει, τώρα έχει και το θέμα με τις εταιρικές παροχές. Δηλαδή τις παροχές σε είδος που δίνουν οι εταιρείες και τις οποίες τώρα θέλει να φορολογήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία χθες ήταν ένα ακόμη... μνημείο ασάφειας και γι' αυτό προκάλεσε απίστευτη οργή. Αναγκάστηκε το υπουργείο να βγάλει non paper στο οποίο εξηγεί τι φορολογείται και τι όχι αλλά η ζημιά είχε γίνει κι ας λέει η Σαββαϊδου ότι την έχουν στοχοποιήσει.

Το τεράστιο αλαλούμ με το τι φορολογείται και τι όχι έχει χαρακτηριστεί ήδη «νέος ΕΝΦΙΑ», δηλαδή έχει προκαλέσει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου είχαν να εξοργιστούν τόσο πολύ από την εποχή του Θεοχάρη και από τις πατάτες που έκαναν όλο το καλοκαίρι με τον ΕΝΦΙΑ.

Η νέα μνημειώδης γκάφα με τις εταιρικές παροχές έρχεται μάλιστα λίγες ώρες πριν την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης κι ενώ γίνεται κουβέντα για φορο-ελαφρύνσεις.

Κι ενώ η εγκύκλιος έχει καλές προθέσεις, δηλαδή να πιάσει τα μεγαλοστελέχη που παίρνουν απίστευτα ποσά σε μπόνους, δάνεια, κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα κ.λπ. τελικά έχει δημιουργήσει μια απίστευτη κατάσταση και όλοι βρίζουν την κυβέρνηση.

Μέχρι και τη δυνατότητα ενός καθηγητή ιδιωτικού σχολείου να παίρνει τα παιδιά μαζί του πληρώνοντας λιγότερα δίδακτρα θεωρούν παροχή και την φορολογούν.

Για να μην πούμε για το τι θα προκαλέσει στα λογιστήρια των εταιρειών να κάθονται να μετράνε ποιος έκανε 300 ευρώ σε κινητά και τα υπόλοιπα να θεωρούνται παροχή.

Οι άνθρωποι που κάθισαν να σκεφτούν τέτοια πράγματα είναι είτε πολύ ανόητοι είτε εγκάθετοι. Αλλά δεν πληρώνουν οι ίδιοι τη ζημιά. Η κυβέρνηση υφίσταται το πολιτικό κόστος καθώς όλοι είναι εναντίον της, όσο δεν ξεκαθαρίζεται ότι θα πρέπει να πιαστούν τα μεγαλοστελέχη κι όχι οι εργαζόμενοι που παίρνουν παροχές για να κάνουν τη δουλειά τους.

Τώρα δεν υπάρχει Θεοχάρης ή Καραβίτης για να ρίξουν τις γκάφες και τη σύγχυση πάνω τους. Τώρα υπάρχει Σαββαϊδου και κάποιοι την επέλεξαν όπως κι αυτή επέλεξε τους συμβούλους για να φτιάχνουν αυτές τις ανόητες εγκυκλίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: