Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Το "ΟΧΙ" του Μεταξά ήταν μια επιλογή ενός δικτάτορα τίποτα παραπάνωΟ δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς πηγαίνοντας κόντρα σε όσα "πίστευε" το 1940 επικαλούμενος το όφελος της Ελλάδας είπε το ΟΧΙ στον Ιταλό Πρέσβη που ζήτησε το πέρασμα ιταλικών ΑΣΙστρατευμάτων του Άξονα μέσα από την Χώρα μας στον αγώνα που έδιναν για έναν καλύτερο (όπως νόμιζαν) κόσμο.Ο Αγγλόφιλος εάν και γερμανοτραφής δικτάτορας θεώρησε πως οι σχέσεις με την Μεγάλη Βρετανία και το Παλάτι που τον έφερε στην Εξουσία ήταν σημαντικότερα από μια ΜΑΧΗ που δίνονταν και είχε μοιράσει τον κόσμο σε δυο στρατόπεδα.

Οι συμμαχίες ετερόκλητες αφού οι Κομμουνιστές έδιναν την μάχη μαζί με τους Καπιταλιστές εναντίον του Φασισμού που εκπροσωπούνταν από τρία μόλις κράτη (Γερμανία-Ιταλία-Ιαπωνία) και είχε και κάποιους ουδέτερους όπως π.χ οι Γάλλοι που έπρεπε να δουν την πτώση των Γερμανών φίλων τους για να πάρουν θέση δίπλα στους νικητές!!

69 χρόνια έχουν περάσει από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ο καθένας από εμάς έχει αντιληφθεί πως ο κόσμος που ζούμε είναι προϊόν των νικητών του Πολέμου που χώρισαν τον κόσμο σε δυο στρατόπεδα.


Μόλις το 1989 έπεσε ο κομμουνισμός και όμως ακόμα υπάρχουν στην Πατρίδα μας κάποιοι που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα δεινά που δημιούργησε στον Πλανήτη.

Η συμμαχία ανθρώπων που πιστεύουν στη Δημοκρατία με ανθρώπους που είναι στυγνοί δικτάτορες και εγκληματίες αποτελεί ένα ΟΝΕΙΔΟΣ για την Παγκόσμια Ιστορία που θα στοιχειώνει για δεκαετίες ακόμα όλη την ανθρωπότητα.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που δήθεν πολέμησαν τον ΦΑΣΙΣΜΟ και την ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ίδρυσαν χούντες που εξολόθρευσαν εκατομμύρια ελεύθερους ανθρώπους που πίστευαν σε πράγματα διαφορετικά από αυτούς.

Ευτυχώς η Χώρα μας δεν ήταν στο ανατολικό μπλόκ επειδή οι πρόγονοί μας πολέμησαν στο Γράμμο , στο Βίτσι αλλά και σε όλη την επικράτεια κομμουνιστές που ήθελαν να μας κάνουν σοβιέτ!!

Δυστυχώς η από εδώ πλευρά ξέχασε το αίμα των προγόνων της και έτσι σήμερα είδαμε σε σχολική παρέλαση στο Χαλάνδρι να παρελαύνουν μαθητές σχολείου με τον ύπνο του προδοτικού ΕΑΜ και όσων πολέμησαν για να μας κάνουν κομμουνιστικό κράτος και να μας στερήσουν την Ελευθερία μας.

Τραγικό να αναλογιστεί κανείς πως ίσως σε κάποιους μήνες κάποιοι επίγονοι αυτών θα έρθουν στην Εξουσία για να μας οδηγήσουν μακριά από τις συμμαχίες μας και να μας διαλύσουν κάθε έννοια Δικαιοσύνης στην ημιτελή Αστική Δημοκρατία μας.

Η ευδαιμονία που είχαμε στον δυτικό κόσμο που ανήκουμε απειλείται από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία και δεν έχουν ουδεμία διαφορά από τους ΕΑΜίτες οι οποίοι ήθελαν με την ΒΙΑ να μας οδηγήσουν προς τον κόκκινο ολοκληρωτισμό που έφερε τεράστια δυστυχία σε γειτονικά μας κράτη.

Και μπορεί η σημερινή Κυβέρνηση να είναι σκληρή ( και καλά κάνει) με τους Χρυσαυγίτες που προσπαθούν με την βία να επιβάλλουν  τις Ιδέες τους αλλά δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για να συντρίψει την βία της άλλης πλευράς.

Ασύλληπτοι οι δολοφόνοι των παλικαριών που ανήκαν στη Χρυσή Αυγή ασύλληπτα τα κτήνη της Σέχτας Επαναστατών και άλλοι τόσοι "επαναστάτες" της σήψης και της παρακμής που δήθεν ζητάνε να ελευθερώσουν την Χώρα ενώ θέλουν απλώς να μας οδηγήσουν σε καθεστώτα απολυταρχικά που ο καθένας από εμάς θα αντιμετωπίζεται ως εχθρός του Λαού μόνο και μόνο επειδή θα διαφωνεί με τις απολυταρχικές απόψεις τους.

Η Δημοκρατία είναι κάτι το οποίο δεν χαρίζεται και για αυτό έχουμε όλοι μας υποχρέωση να καταδικάζουμε την Βαρβαρότητα και να σκεφτόμαστε και την θέση του άλλου πριν απερίσκεπτα τον καταδικάσουμε με τις πράξεις μας.

Ειλικρινά δεν πιστεύω πως το "ΟΧΙ" του Μεταξά γιορτάζεται στην διάσταση που του αρμόζει και έτσι πολύ γρήγορα βλέπω κάποιοι άλλοι δικτάτορες να αγιοποιούνται εξαιτίας της δικής μας αμορφωσιάς.

Η δική μας στάση απέναντι στη βία είναι αυτή που καθορίζει κάθε φορά την ποιότητα της Δημοκρατίας που έχουμε.

Και όσο βλέπω εκατομμύρια Έλληνες να κλείνουν το μάτι στη Βαρβαρότητα κάθε μορφής (Ρωσική , Χρυσαυγίτικη , Αναρχική , Αστυνομική) αρχίζω να πιστεύω πως οι νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απέτυχαν στο να πείσουν τις κοινωνίες πως ήταν οι καλοί και πως είχαν αγαθές προθέσεις.

Γιατί όταν ο Μεταξάς αποκαλείται Εθνικός Ηγέτης όταν δεν αντιπροσώπευε ούτε το 5% του Ελληνικού Λαού για ποια Δημοκρατία μπορούμε να μιλάμε;

Όταν αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς ε όχι αυτό δεν είναι Δημοκρατία αλλά Χούντα του κερατά και όσοι πιστεύουν σε αυτές ας μην ντρέπονται ας το πούνε ξεκάθαρα.

Όχι να ντύνεσαι τον μανδύα του δημοκράτη και να θες να εξουσιάσεις χωρίς την ψήφο του λαού.

Ήμαρτον πλέον με τους "φασίστες" ένθεν κακείθεν .........


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: