Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα είχαν γίνει θεμέλια για κεμπαπτζιδικο!


ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ;

Ξεπέρασαν και τον εαυτό τους οι Βρετανοί. Με άρθρο του στην Telegraph ο Jeremy Paxman ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι ο λόρδος Έλγιν έκανε χάρη στην παγκόσμια κοινότητα κλέβοντας τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς οι άξεστοι Έλληνες θα τα είχαν σπάσει και κατά την προσφιλή τους συνήθεια θα τα χρησιμοποιούσαν για να θεμελιώσουν κανένα ... κεμπαπτζιδικο.

Η χολή του κυρίου Jeremy Paxman που υπογράφει το άρθρο ξεκινάει από την Αμαλ Αλαμουντιν και ... χύνεται στη συνέχεια εναντίον όλων.

Με λίγα λόγια ο κ. Jeremy Paxman λέει ότι οι Έλληνες έχουν κατασκευάσει με λεφτά που τους έλειπαν ένα πραγματικά υπέροχο μουσείο για να αναδείξουν όχι κάτι που έχουν αλλά κάτι πόυ δεν έχουν και προσπαθεί μέσα από άκρως εμπαθή επιχειρήματα να αποδείξει ότι δεν θα έπρεπε να ζητάμε και τα ρέστα για ένα μνημείο που διασώθηκε από τύχη.

Μέσα σε μια πραγματική θύελλα ιστορικών γεγονότων που συμπυκνώνει σε μερικές παραγράφους ο κ. Jeremy Paxman προσπαθεί να πει ότι η χώρα μας βρίσκεται στην Ε.Ε. λόγω της αρχαίας της κληρονομιάς, αλλά αυτή η κληρονομιά μάλλον δεν την ανήκει αφού και το ίδιο το μνημείο αφέθηκε στη μοίρα του, ύστερα έγινε χριστιανικός ναός, ύστερα τζαμί, μετά φρούριο ολόκληρη η ακρόπολη της Αθήνας και άλλα διάφορα... για να αφήσει να εννοηθεί ότι το νέο βασίλειο της Ελλάδας υπό τον Όθωνα κάπου έπρεπε να αναζητήσει ρίζες (που προφανώς δεν είχε κατά τον κ. Jeremy Paxman ) και έτσι τις αναζήτησε στην αρχαιότητα της Αθήνας...

Το άρθρο βέβαια έχει ξεσηκώσει απ' τις 25 του μήνα που γράφηκε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των αναγνωστών της Telegraph, με ορισμένους μάλιστα να αναρωτιούνται πως θα ένιωθαν άραγε οι Βρετανοί αν κάποιος άρπαζε τμήματα του Stonehenge ... για να τα φυλάξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: