Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Α’ Αθηνών: Οι αποχωρήσεις και η μάχη του σταυρού


Η απογραφή και η μεταβολή των δημογραφικών δεδομένων μειώνει κατά τρεις τις έδρες στην Α’ Αθηνών με αποτέλεσμα η κατάσταση που διαμορφώνεται για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας να αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για την πρωτιά, όσο και για το ποιοι θα μπουν στην επόμενη Βουλή.

Η αποχώρηση από την Α’ Αθηνών του Δημήτρη Αβραμόπουλου & του Νότη Μηταράκη αφήνει δύο κενές θέσεις εκλεγμένων και οδηγεί τους υπόλοιπους υποψήφιους να εκμεταλλευθούν το κενό προσεγγίζοντας τους ανθρώπους που στελέχωναν τα πολιτικά γραφεία των πρώτων.

Ερωτηματικό αποτελούν οι προθέσεις για τις επόμενες εκλογές του Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και του Άρη Σπηλιωτόπουλου ο οποίος με τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε κομματικό μηχανισμό και δημιουργούργησε κατάλληλες συνθήκες για να μεταφερθεί στην περιφέρεια της Α’ Αθηνών.

Όσο για τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο, όπως όλα δείχνουν δεν θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την άλλη, αναμένεται να βγει ενισχυμένος, αφού η θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του έχει δώσει πολιτική υπεραξία και ο εκλογικός μηχανισμός που διατηρεί, καθημερινά ενισχύεται.

Η Φωτεινή Πιπιλή και ο Ανδρέας Ψυχάρης παρόλο που οι σχέσεις τους με τα ΜΜΕ τους εξασφαλίζουν μεγάλη προβολή, είναι σίγουρο πως δεν θα καταφέρουν να εκλεγούν και οι δύο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του neodimokratis.gr η υποψηφιότητα της Φωτεινής Πιπιλή δεν θεωρείται σίγουρη.

Το παζλ συμπληρώνει ο Θανάσης Πλευρής ο οποίος θα επιδιώξει να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του, από το ΛΑΟΣ, αλλά και ψηφοφόρους που στις προηγούμενες εκλογές είχαν κατευθυνθεί διαμαρτυρόμενοι στη Χρυσή Αυγή.

Τέλος τη μάχη της πρωτιάς θα δώσουν όπως φαίνεται η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επανέρχεται με αξιώσεις στην εκλογική της περιφέρεια.

Φυσικά, στην πολιτική μπορούν να συμβούν και εκπλήξεις, τόσο ως προς την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, όσο και ως προς το κλίμα που θα επικρατεί μέχρι τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: