Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Τάπερ, ποδήλατο και λουκάνικα: Οι λέξεις-κλειδιά της ομάδας Μαζιώτη για το χτύπημα που ετοίμαζε


Οι σημειώσεις που βρέθηκαν στα χέρια του 30χρονου που συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο Βύρωνα έδωσαν σημναντικά στοιχεία στην αντιτρομοκρατική για τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούσε η ομάδα Μαζιώτη κατά το σχεδιασμό των τρομοκρατικών χτυπημάτων που ετοίμαζε.

Τις λέξεις τάπερ, ποδήλατο και λουκάνικα χρησιμοποιούσαν οι συνεργοί του Μαζιώτη κατά την προετοιμασία της πρόβας του χτυπήματος, αλλά και για την ημέρα που θα πραγματοποιούσαν την επίθεση.

Με τη λέξη τάπερ προφανώς οι τρομοκράτες εννοούσαν τις βόμβες με τις οποίες θα πραγματοποιούσαν το χτύπημα. Το ποδήλατο ήταν η κωδική ονομασία για το μεταφορικό μέσο που θα χρησιμοποιούσαν για να προσεγγίσουν το στόχο, ενώ τα λουκάνικα, όπως τόνισε και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ήταν η εκρηκτική ύλη που θα χρησιμοποιούσαν.

Παράλληλα ο αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, η ομάδα Μαζιώτη θα χτύπαγε με μια βόμβα από μείγμα καθαρού οξυγόνου και ασετυλίνης, που θεωρείται ως ένα από τα ισχυρότερα εκρηκτικά που υπάρχουν.

Το μπλοκ με τις σημειώσεις που είχε στα χέρια του ο 30χρονος φανέρωσε και το σχέδιο για επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, καθώς εκεί καταγραφόταν ο χρόνος κάλυψης της απόστασης από το Βύρωνα μέχρι την Αμφιθέας (16 λεπτά), σε σημείο κοντινό με τα γραφεία της ΝΔ.

Πηγή: Τάπερ, ποδήλατο και λουκάνικα: Οι λέξεις-κλειδιά της ομάδας Μαζιώτη για το χτύπημα που ετοίμαζε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/172699#ixzz3F4Ihr4vC

Δεν υπάρχουν σχόλια: