Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Τα 155 ναι και κυρίως τα 131 όχι οδηγούν σε κάλπες

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η παρούσα Κυβέρνηση με 155 ψήφους όσο δηλαδή είναι η δύναμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ με τη ΝΔ συν την προσθήκη του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος αφού έκανε την μίνι "επανάστασή" του και χάθηκε ο Δήμος Αθηναίων για τη ΝΔ επέστρεψε και πάλι στο μαντρί για να μην το φάει ο "λύκος" που ακούσει στο όνομα μόνιμη έξοδος από την πολιτική  ζωή του Τόπου. Βέβαια το ποιος Νεοδημοκράτης θα ψηφίσει  Νικήτα στις προσεχείς εκλογές εμείς δεν το ξέρουμε και ούτε πιστεύουμε πως θα εκλεγεί αλλά όλοι ακόμα και οι αποστάτες έχουν δικαίωμα στο όνειρο.Στα δικά μας τώρα και στις αναλύσεις που πλέον είναι ξεκάθαρες η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κάνει φίνις για κάλπες την άνοιξη με αφορμή την αδυναμία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον δεν δημιουργηθεί κάποιος νέος πολιτικός σχηματισμός στον χώρο της Κεντροδεξιάς η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και παλεύει ακόμα και στο να πετύχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

Τέτοια είναι η αγανάκτηση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων που θα απέχουν ομαδικά από τις κάλπες με αποτέλεσμα η ΝΔ να κινδυνέψει να μαζέψει έστω ένα 15% για να μην ξεφτιλιστεί τελείως.

Ο ΕΝΦΙΑ , τα αλλεπάλληλα λάθη των Υπουργών , ο λάθος χειρισμός του προβλήματος της Χρυσής Αυγής αλλά κυρίως η οικονομική ανέχεια της μεσαίας τάξης οδήγησαν χιλιάδες ψηφοφόρους της ΝΔ να στραφούν ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοσκοπήσεις που δίνουν μια διαφορά της τάξεως των 3,5%-5% δεν απηχούν την πραγματικότητα και όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης η διαφορά θα φλερτάρει με το διψήφιο ποσοστό.

Μόνη λύση για να ανακάμψει η Κεντροδεξιά είναι η δημιουργία ενός νέου σχηματισμού "Νέα Ελλάδα" ας το πουν αφού η ονομασία είναι πιασάρικη που θα σηματοδοτήσει την απαρχή της συσπείρωσης όσων πιστεύουν πως ο Αντώνης Σαμαράς έκανε υπερβολική υπομονή να συγκυβερνά με ανθρώπους που έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάντια της Χώρας.

Η ΝΔ σε μεγάλο ποσοστό φέρει και αυτή μεγάλη ευθύνη αφού κυβέρνησε από το 2004-2009 με απίστευτη ελαφρότητα και κυρίως με ανίκανους οικονομολόγους που δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα την δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει η Χώρα από τα τέλη του 2007 και κυρίως όλο το 2008 και φυσικά το 2009 που εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο Καραμανλής πήγε σε εκλογές και άφησε την καυτή πατάτα στα χέρια του ΓΑΠ.

Τα αποτελέσματα γνωστά γιατί λεφτά και να υπήρχαν (και υπάρχουν και σήμερα 42 δις το χρόνο είναι η φοροδιαφυγή στη Χώρα μας) δεν κατάφερε να τα πάρει και μας έστειλε "αδιάβαστους" στα νύχια της Τρόϊκας.

Η Χώρα χρεοκόπησε γιατί ο Κώστας ο Καραμανλής και ο Γιωργάκης Παπανδρέου χειρίστηκαν επιπόλαια ένα τεράστιο δημόσιο χρέος που δημιουργήθηκε από τις πολιτικές κυρίως του ΠΑ.ΣΟ.Κ (Τσοβόλα δώστα όλα ... κ.α) και με μαθητευόμενους μάγους στα οικονομικά όπως τον πολύ κ. Αλογοσκούφη που έχασε το μέτρημα όταν αντιλήφθηκε πως η Χώρα χρωστάει πάνω από 350 δις ευρώ!!!

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι πιστεύουν πως το χρέος της Πατρίδας μας άγγιζε το μισό τρις ευρώ αφού πολλά στοιχεία που προσκομίζαμε για χρόνια στους Ευρωπαίους ήταν παντελώς ψευδή και με πλαστά στοιχεία πετύχαμε να εισέλθουμε και στην ζώνη του ευρώ αφού ο Σημίτης παραμύθιασε πρώτα εμάς και μετά ξεγέλασε και τους απέξω για την δήθεν ισχυρή Ελλάδα.

Οι ξένοι βέβαια άλλο που δεν ήθελαν αφού γνωρίζει πλέον και ένα μικρό παιδί πως η Ε.Ε πλέον δεν αποτελεί μια κοινότητα αλληλεγγύης αλλά λειτουργεί πλέον υπέρ των πλουσίων Χωρών και κατά των φτωχών(όπως  είμαστε και εμείς).

Η ανευθυνότητα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μας ανησυχεί περισσότερο και από την ανικανότητα ορισμένων Υπουργών της παρούσας Κυβέρνησης και κυρίως μας ανησυχεί η αντίληψη μερίδας πολιτών πως η Χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της με νέες συμμαχίες και χωρίς την βοήθεια της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Αυτές οι αντιλήψεις είναι τουλάχιστον αφελείς αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες αφού η Ελλάδα που δεν παράγει ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δυνατόν να ζητάει να αυτονομηθεί ή να συμμαχήσει με κράτη τα οποία δεν έχουν να μας δανείσουν ούτε 10 δις ευρώ.

Όλοι γνωρίζουν πλέον πως ο μονόδρομος των μνημονίων ήταν μια κάποια ΛΥΣΗ και η έξοδος από αυτά θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή μιας Χώρας που έμαθε να ζει παρασιτικά για ολόκληρες δεκαετίες.

Σήμερα φωνάζουμε και δικαιολογημένα για τους μισθούς πείνας των 500- 700 ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ θα δουλεύουμε για 300 ευρώ και θα σκεφτόμαστε τότε πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν καλύτερα αυτοί που όπου επιχείρησαν (Ριζοσπάστης , Στο Κόκκινο κ.α ) χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις και έδιωξαν τους εργαζομένους.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: