Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα δικαίωση για εργαζόμενους της ΕΡΤ

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία είχε καταφύγει το υπ. Οικονομικών προκειμένου να μην εφαρμοστεί η πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τους εργαζόμενους που απολύθηκαν από την ΕΡΑ Ηρακλείου.Η νέα δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης έρχεται να δικαιώσει για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να αποδοκιμάσει τους έωλους ισχυρισμούς του Δημοσίου, απορρίπτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία κατέφυγε το υπ. Οικονομικών προκειμένου να μην εφαρμόσει την πρωτόδικη απόφαση-καταπέλτη σε βάρος του.
Στις 11 Ιουλίου εκδικάστηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που είχε καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο και χθες (Πέμπτη) ανακοινώθηκε η απόφαση, που αφαιρεί πλέον και το τελευταίο πρόσχημα από την όποια επιχειρηματολογία του υπ. Οικονομικών.

Το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις απολύσεις τους και διέταξε το Δημόσιο να τους αποζημιώσει με μισθούς υπερημερίας από την 11η Ιουνίου 2013 και εντεύθεν.
Η νέα απόφαση δικαιώνει (και δικαστικά) τον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και απορρίπτει τα έωλα και αντιφατικά κυβερνητικά επιχειρήματα. Επιβεβαιώνει επιπλέον πανηγυρικά όσους από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι κάτι παραπάνω φοβόταν η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο και γι' αυτό πέρασε στο φορολογικό νομοσχέδιο ειδική διάταξη αναδρομικής και… μελλοντικής απαλλαγής του Γκίκα Μάναλη, σύμφωνα με την οποία ο τότε ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ «δεν υπέχει αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν την ειδική διαχείριση»…Γ.Γ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: