Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αδωνις: «Να παραιτηθεί ο Χαρδούβελης αν δεν του αρέσει ο ΕΝΦΙΑ»!«Ούτε εμένα μου αρέσει, ούτε θέλω τον ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι ψηφισμένος νόμος από την Βουλή», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔΒολές κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα προέτρεψε τον υπουργό να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο για τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας.

«Αν του κ. Χαρδούβελη δεν του αρέσει ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή δεν μπορεί να "σηκώσει" το ψυχολογικό βάρος ας παραιτηθεί. Θα αντικατασταθεί από άλλον συνάδελφό του» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

«Ούτε εμένα μου αρέσει, ούτε θέλω τον ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι ψηφισμένος νόμος από την Βουλή. Και οι Βουλευτές ψηφίζουν με το "πρέπει" και όχι με το "θέλω". Όποιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Ας πάει σπίτι του... Εγώ το είπα χθες στην ομιλία μου στη βουλή, όχι μεταξύ σοβαρού και αστείου το είπα σοβαρά ο κ. Χαρδούβελης έχει άλλη άποψη, εγώ θα το έκανα αν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Η κυβέρνηση αφού έχει φασαρία με την τροπολογία έπρεπε να αποσύρει την τροπολογία και να πει: Εμείς θα ξανακαταθέσουμε την τροπολογία αν συμφωνήσει και η αντιπολίτευση αλλιώς θα πληρώσει ο κόσμος τον ΕΝΦΙΑ ως έχει. Για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό».

Αναφερόμενος δε στη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σηφουνάκη πως δεν μπορεί να ψηφίσει την τροπολογία με τις βελτιώσεις για τον ΕΝΦΙΑ, διερωτήθηκε τι θα πει στους ψηφοφόρους του ο κ. Σηφουνάκης:

«Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σηφουνάκης για να λέμε τα ονόματα -γιατί τους τζάμπα μάγκες τους έχω βαρεθεί- τέσσερα χρόνια έχω ψηφίσει τα περισσότερα από όλους, βαρέθηκα τους τζάμπα μάγκες. Αν δεν θέλει ο κ. Σηφουνάκης την τροπολογία, κανένα πρόβλημα, να μείνει ως έχει ο ΕΝΦΙΑ. Και εγώ διαφωνώ αλλά στην βουλή και στην πολιτική μπαίνεις για να αναλαμβάνεις ευθύνες, αν αυτή τη δουλειά δεν την αντέχεις παραιτείσαι και έρχεται ο επόμενος. Δεν χάλασε ο κόσμος. Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους. Αρα λοιπόν για να το τελειώνουμε: Εγώ δεν δέχομαι ότι υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί βουλευτές και οι καλοί είναι αυτοί που αντιδρούν και οι κακοί αυτοί που ψηφίζουν. Δεν είναι έτσι. Εχουμε ένα σχέδιο, έχουμε ένα πρόγραμμα, αν το πιστεύουμε το στηρίζουμε και προχωράμε, αν δεν το πιστεύουμε το διαλύουμε και πάμε παρακάτω. Αλλά όχι να είμαστε οι καλοί και οι κακοί».

Η τροπολογία με τις βελτιωτικές αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα με ονομαστική ψηφοφορία που θα ζητήσει ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: