Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Φώτης φεύγει, η Γιάννα έρχεται! Έρχεται;


Θα προσπαθήσω να χτίσω ένα συλλογισμό για την υπόθεση εκλογής προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μπορεί ο συλλογισμός λίαν συντόμως να καταρριφτεί από τις ίδιες τις εξελίξεις. Θα το ρισκάρω...

Η εντύπωση την οποία έχω σχηματίσει είναι ότι η περίπτωση του κ. Φώτη Κουβέλη είναι μάλλον ασθενής για να μην πω της πλάκας. Με λίγα λόγια ο κύριος Φώτης, από ότι εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω, δεν φαίνεται να έχει στον ήλιο μοίρα.

Πρώτον, γιατί ήδη το κόμμα του φυλλορροεί και δεν μπορεί να το σώσει ούτε και αν ακόμα το ψεκάσει με... μεγάλο αγιασμό.

Δεύτερον, διότι κανένας δεν φιλοτιμήθηκε να του τηλεφωνήσει- και από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν θα συμβεί ούτε στο μέλλον- για την θέση του προέδρου.

Συνεπώς ο κ. Κουβέλης δείχνει ότι μας τελείωσε οριστικά.

Πάμε τώρα να διερευνήσουμε ένα άλλο, σατανικό αυτή τη φορά, σενάριο. Ένας καλός φίλος μου μαρτύρησε ότι πρόσφατα- προχθές μάλλον- συναντήθηκε με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Στη συζήτηση επάνω ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων του είπε: «Πιστεύω ότι ένα πρόσωπο το οποίο έχει το χάρισμα και τις δυνατότητες για να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας είναι η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Νομίζω ότι αυτή είναι μια περίπτωση που εξετάζουν τα κομματικά επιτελεία»!

Δεν σας κρύβω ότι η κουβέντα αυτή του κ. Πάγκαλου με εξέπληξε. Γιατί μπορεί να είναι ενίοτε προκλητικός ο πρώην Υπουργός αλλά του αναγνωρίζω την απόλυτη γνώση του πολιτικού παρασκηνίου. Συνεπώς μπορώ να υποστηρίξω ότι κ. Πάγκαλος για να το λέει κάτι έχει πάρει το αυτί του!

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η πληροφορία του κ. Πάγκαλου έχει προκύψει μετά από συζητήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Ενδεχομένως να είναι αποτέλεσμα δικών του σκέψεων. Όπως και νάχει πάντως τυχαία δεν το είπε.

Αλλά το ερώτημα είναι εάν θα μπορούσε η κ. Αγγελοπούλου να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή. Υπάρχει δυνατότητα να υπάρξουν 180 εθελοντές- βουλευτές οι οποίοι θα την ανεβάσουν στον θρόνο του προεδρικού Μεγάρου;

Η άποψη μου είναι πως κάτι τέτοιο είναι εξόχως δύσκολο. Και εξηγώ: Σε πρόσφατη συνάντηση της με δημοσιογράφους είχε εκφραστεί απαξιωτικά τόσο για τον Κώστα Καραμανλή όσο και για τον Γιώργο Παπανδρέου. Μεταξύ μας η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου μόνο τον Σημίτη παραδέχεται. Αυτό δεν το θεωρώ και τόσο θετικό για το βιογραφικό της. Τέλος πάντων.

Πως λοιπόν μετά αυτές τις αρνητικές αξιολογήσεις τις οποίες έχει κάνει για τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς θα μπορούσε να εξασφαλίσει πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή; Γιατί θυμίζω ότι στη Βουλή γίνεται η εκλογή και μάλιστα με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Καραμανλής πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος να την ψηφίσει, αλλά και μαζί με αυτόν πολλοί προσκείμενοι βουλευτές στον πρώην Πρωθυπουργό.

Αμέσως λοιπόν θα έχουμε ένα πολύ σοβαρό ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία. Εδώ η κυρία Αγγελοπούλου θα χάσει σημαντικό αριθμό ψήφων.

Μήπως ο Γιώργος Παπανδρέου θα χαρεί από μια τέτοια υποψηφιότητα; Πιστεύω πως όχι. Μπορεί βεβαίως κάποιοι εναπομείναντες Σημιτικοί να την στηρίξουν αφού μόνο- όπως ήδη σας είπα- για τον Σημίτη έχει κάτι καλό να πει. Αλλά αυτοί δεν φτάνουν ούτε για να εκλέξουν πρόεδρο στο σωματείο προστασίας της μαύρης γάτας!

Θα μου βέβαια ότι θα μπορούσε να εκλεγεί από την νέα Βουλή που θα προκύψει εάν τελικά πάμε σε εκλογές. Γιατί τότε θα χρειάζεται στην χειρότερη περίπτωση 120 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα τις διαθέτει.

Τι ζούμε σ' αυτή τη χώρα τελικά...

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/382076/o-fwths-feygei-h-gianna-erxetai-erxetai#ixzz3D5Q54lPi

Δεν υπάρχουν σχόλια: