Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συνταξιοδότηση και στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, νέα ρύθμιση χρεών, ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Μάξιμος Χαρακόπουλος
Να μη στερηθούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας, 54 νεοδημοκράτες βουλευτές με επικεφαλής τον Κώστα Κολλία.
Με την ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν μεταξύ άλλων:
α) αύξηση του ορίου άνω του οποίου απαιτείται εφάπαξ εξόφληση, από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ και αύξηση των δόσεων της ρύθμισης από 40 σε 60,
β) συμψηφισμό αναδρομικών με το υπερβάλλον των 20.000 ευρώ ποσό,
γ) για τις ακραίες περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τα παραπάνω μέτρα, να γίνεται συμψηφισμός πληρωμένων εισφορών με οφειλές, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτηρίζει «απαράδεκτο το γεγονός, εργαζόμενοι να στερούνται τη δυνατότητα συνταξιοδότησης αν δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον τις ασφαλιστικές τους εισφορές, χάνοντας όσα έχουν ήδη πληρώσει. Πρέπει και στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπάρχει καταβολή της σύνταξης ανάλογα με τα χρόνια εργασίας. Όσα κι αν είναι αυτά».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/266187/sudaxiodotisi-kai-stous-ofeiletes-tou-oaee-nea-ruthmisi-hreon-zitoun-vouleutes-tis-nd-/#ixzz3EEuf6kUR


Δεν υπάρχουν σχόλια: