Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η Πατρίδα είναι σε προχωρημένη σήψη και κάποιοι νομίζουν πως βγήκαμε από τούνελ


Είμαι ιδιαίτερα στεναχωρημένος από το γεγονός πως έχω πολλούς μήνες να γράψω στο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.Δεν θέλω να σας αποπροσανατολίσω με κείμενα τα οποία σας βοηθάνε να σκέφτεστε καλύτερα πάνω σε θέματα που αφορούν το ευ ζην την στιγμή που εσείς παλεύετε για την επιβίωσή σας.

Σήμερα (από χθες το βράδυ το σκεφτόμουν) θα ανέβαζα ένα κείμενο για τα θαύματα. Αναζητείται θαύμα πολλές φορές μέσα στην ζωή μας και δυστυχώς όλο και λιγότεροι συνάνθρωποί μας βιώνουν το μεγαλείο του να ζήσουν ένα μικρό ή μεγάλο θαύμα στη ζωή τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί το ΘΑΥΜΑ προϋποθέτει ΠΙΣΤΗ και αυτή δεν συναντάτε εύκολα σε ανθρώπους που έμαθαν να υπηρετούν τον Καπιταλισμό και ζουν σε ρυθμούς ζωής που δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη.

Ας αφήσουμε όμως το κείμενο για το θαύμα που θα ανέβει σε πείσμα όσων ακόμη και σήμερα με τετράγωνη "λογική" προσπαθούν να πορευθούν στη ζωή τους και σας πάμε στα πεζά και καθημερινά.

Άκουσα τον Πρωθυπουργό της Χώρας στη ΔΕΘ να ομιλεί και διαπίστωσα αμέσως πως οι σύμβουλοί ελάχιστα γνωρίζουν τον Νεοέλληνα.

Θεωρεί πως ο λαός θα του συγχωρέσει την οικονομική του εξαθλίωση και θα τον ψηφίσει ξανά αφού δεν υπάρχει καλύτερη λύση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά του.

Η λογιστική πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση δεν έχει ουδεμία σχέση με την ιδιοσυγκρασία του Νεοέλληνα ο οποίος ΤΙΜΩΡΕΙ όσους κατά καιρούς τον έβαλαν σε μια ΤΑΞΗ.

Η πολιτική ιστορία της Πατρίδος μας έχει άπειρα τέτοια παραδείγματα όπου λαϊκιστές πολιτικοί κατάφεραν να συντρίψουν εκλογικά πολιτικούς αντιπάλους οι οποίοι ομιλούσαν την γλώσσα της αλήθειας.

Τι με νοιάζει σου λέει ο Νεοέλληνας τι θα γίνει σε 10 χρόνια αφού μπορεί και να μη ζω και κυρίως γιατί να πληρώσω εγώ ΧΡΗΜΑΤΑ τα οποία τα έφαγαν άλλοι!!

Ακόμα και όταν ο ίδιος έχει φάει ένα "κόκκαλο" από αυτά αρνείται να παραδεχθεί πως είναι έστω σε μικρό ποσοστό συνένοχος στο "έγκλημα".

Έχουμε γράψει εδώ και μήνες πως η ΝΔ εάν κατέβει με την σημερινή της μορφή στις εκλογές θα υποστεί εκλογική ήττα που θα την οδηγήσει στη δεύτερη θέση με την διαφορά να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις παροχές που θα μπορέσει (εάν μπορέσει ) να δώσει η παρούσα συγκυβέρνηση προεκλογικά.

Κάποιοι στη ΝΔ θεωρούν πως είναι δυνατόν να τιμωρηθεί μόνο ένας Τσοχατζόπουλος και ελάχιστοι Έλληνες επιχειρηματίες για να πειστούν οι "ιθαγενείς" και να ψηφίσουν και πάλι τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να απατήσω μέσα από εδώ σε όσους θεωρούν πως η ΝΔ μπορεί και πάλι να βγει πρώτοι στις βουλευτικές εκλογές.

Μάλλον ζουν σε άλλη χώρα όσοι νομίζουν πως είναι δυνατόν με ίδιο όνομα και χωρίς καθαρή ιδεολογία να πείσουν (ποιους άραγε;) πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος και αυτοί οι ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για να ορθοποδήσει και πάλι η Χώρα.

Και μπορεί μεν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι επικίνδυνος αλλά αυτή την φορά είναι φανερό πως ο εξαθλιωμένος Έλληνας που κατά παράδοση είχε αριστερές αντιλήψεις είναι αποφασισμένος να ανεβάσει  στην ΕΞΟΥΣΊΑ τους κλέφτες και τους ψεύτες του Νεο-Πασόκ για να τιμωρήσει τη ΝΔ και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά για την ασυνέπειά του όσον αφορά στην τιμωρία όσων κατέκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο.

Όλοι έξω Ρέστης , Λαυρεντιάδης , Μπόμπολας , Κουρής , Κυριακίδης, Παπακωνσταντίνου, και πολλοί άλλοι που επί δεκαετίες ζούσαν με χρήματα που δανείζονταν και τώρα πληρώνουμε με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών όλοι εμείς.

Εμείς μπαίνουμε φυλακή και μας παίρνουν τα σπίτια για 10.000 ευρώ και αυτοί που πήραν εκατομμύρια κυκλοφορούν με περιοριστικούς όρους ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν απασχολήσει καν την Δικαιοσύνη η οποία ασχολείται περισσότερο με το πως θα σώσει τα οικονομικά κεκτημένα της παρά  πως θα σώσει την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της από ένα σωρό αποφάσεις που είναι κατάφωρα άδικες και γεννούν βάσιμες υποψίες χρηματισμού.

Θα αναφερθούμε διεξοδικά τις επόμενες μέρες για τα βασικά συμπεράσματα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που μπορεί να ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές αλλά δείχνει στην ουσία πως δεν θα μπορέσει να τις αποφύγει μέσα στο 2015.

Παράταση κάποιων μηνών παίρνει σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μας πείσει πως δίκαια ματώσαμε και πως σύντομα θα σταματήσει η φοροκαταιγίδα εναντίον μας.

Όμως ουδείς πείθεται για την βεβαιότητα της εξόδου από την κρίση όσο οι τύχες της Πατρίδας μας έχουν περάσει στα χέρια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ούτε την Ιστορία μας αλλά ούτε την ψυχοσύνθεσή μας.

Όταν μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας και μιζέριας το Δημόσιο χρέος της χώρας είναι στα 324 δις ευρώ ε τότε δεν υπάρχει ουδείς που να γνωρίζει στοιχειωδώς μαθηματικά που να πιστεύει τις αρλούμπες του Γκίκα Χαρδούβελη που είναι σαφέστατα κατώτερος σε μόρφωση και ικανότητα από τον προκάτοχό του.

Επομένως διαβάστε το κείμενο για το ΘΑΥΜΑ γιατί στη περίπτωση της ΕΛΛΑΔΑΣ αναζητείται ένα τέτοιο που βέβαια στην οικονομία ονομάζεται κούρεμα χρέους της τάξεως του 80% για να πει κάποιος με ασφάλεια πως ναι μετά από αυτό θα έρθει ανάπτυξη.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: