Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Χρήστος Μαζανίτης υποψήφιος με τους Ενωμένους Δημοσιογράφους [άρθρο]

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος στις εκλογές της ΠΟΕΣΥ. Έχοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκλεγεί εκπρόσωπος των συναδέλφων μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όπου εργάζομαι, για το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, διαπίστωσα μετά λύπης ότι ορισμένοι – που φέρουν τον τίτλο του δημοσιογράφου – έχουν μετατρέψει τους συνδικαλιστικούς μας φορείς σε παραμάγαζα κομματικών μηχανισμών και γραφεία εξυπηρετήσεως «ημετέρων»....Δεν μπορώ εν έτη 2014 να δεχθώ ότι συζητάμε ακόμη για το εάν και κατά πόσο οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο ίντερνετ είναι ή όχι δημοσιογράφοι. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι όσοι εργάζονται με μπλοκάκι δεν μπορούν να γίνουν μέλη μας, αντιθέτως πρέπει να δίνουν εισφορές στον ΟΑΕΕ. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι δημοσιογράφοι έχουν ξεχωριστή «ιδιότητα» εάν εργάζονται στον περιοδικό τύπο. Οργίζομαι με τους μισθούς πείνας και την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο.


Ο δημοσιογράφος πρέπει να αποκτήσει πάλι την χαμένη αξιοπιστία και αίγλη του παρελθόντος.


Η κρίση χτύπησε πρώτα τον κλάδο μας και σειρά συνδικαλιστικών εγκλημάτων μάς έφτασε στα τραγικά σημερινά επίπεδα.


Σχέδιο υπάρχει, όπως και όραμα. Τα έχω καταθέσει πολλές φορές στα συλλογικά μας όργανα. Όμως, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι οι λίγοι δεν μπορούν να αλλάξουν τη γνώμη των γερασμένων ή βολεμένων μυαλών, που αυτή τη στιγμή κατέχουν θέσεις – κλειδιά. Έχω προτείνει με ομάδα συναδέλφων πληθώρα λύσεων και οδών διαφυγής από αδιέξοδα. Κι όμως πέσαμε πάνω σε τοίχο.


Γι’ αυτό ζητώ απ’ όλους εσάς και τον καθένα ξεχωριστά να συστρατευτεί μαζί μου, με τον συνδυασμό των Ενωμένων Δημοσιογράφων και όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά να αλλάξουμε… να απαλλαγούμε οριστικά από τα λάθη και τις επικίνδυνες πολιτικές του παρελθόντος.


Όρεξη και θέληση για δουλειά υπάρχει. Αλλά κυρίως υπάρχει όραμα, σχέδιο κι ελπίδα.


Ζητώ την στήριξή σας. Επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο των Ενωμένων Δημοσιογράφων, ανάμεσα στην πληθώρα των άξιων συνυποψήφιων θα βρείτε και το δικό μου στο Νο 54. Βάλτε σταυρό προτίμησης.


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων


Χρήστος Μαζανίτης, δημοσιογράφος – συντάκτης αστυνομικού ρεπορτάζ

Εκπρόσωπος των εργαζομένων Τ/Σ ΑΝΤ1 στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ από το 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: