Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης με αφορμή τις παραιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ


Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για λογοκρισία, καθώς δεν συμφώνησε να μεταδοθούν η ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα στη ΔΕΘ και το συνδέει με τις παραιτήσεις των Μακρυδημήτρη- Μορώνη που φέρονται να διαφώνησαν με την τακτική αυτήΑναστάτωση προκάλεσαν στον πολιτικό κόσμο οι χθεσινές παραιτήσεις του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του διευθύνοντα συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη, καθώς τα σενάρια γι' αυτές έδιναν και έπαιρναν.

Ο κ. Μορώνης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook τόνισε ότι: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...». Αν και σήμερα πιθανότατα θα δοθούν διευκρινίσεις από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ για τις παραιτήσεις, ήδη υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από την Κουμουνδούρου, καθώς η αναφορά αυτή του κ. Μορώνη στον προσωπικό του λογαριασμό συνδέθηκε με τον χειρισμό της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.



Από το καλοκαίρι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, ώστε να καλυφθεί τηλεοπτικά ένα μόνο γεγονός από κάθε κόμμα, κάτι που ίσχυσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακό με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το Σάββατο και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι πρέπει να καλυφθούν αμφότερες οι εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, εισπράττοντας ένα ηχηρό «όχι» για την σαββατιάτικη ομιλία, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος.

Η εφημερίδα «Αυγή» επιτίθεται στην κυβέρνηση για την απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για «λογοκρισία». Ενδεικτικός ο πρωτοσέλιδος τίτλος: «Πραξικόπημα για να φιμώσουν τον Τσίπρα», ενώ η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον γενικό διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλο, «κυβερνητικό βαποράκι». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σε επικοινωνία που είχε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον κ. Μακρυδημήτρη υπήρξε συμφωνία για κάλυψη και των δύο εκδηλώσεων, ο κ. Θωμόπουλος αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή του.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποδοχή του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πλέον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ έγινε με αμοιβαίες υποχωρήσεις: Η Δημόσια Τηλεόραση θα μετέδιδε και την ομιλία και την συνέντευξη Τύπου με αντάλλαγμα την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί ο κ. Τσίπρας ερώτηση του δημοσιογράφου της ΝΕΡΙΤ, την οποία δεν αναγνωρίζει.

Στην κόντρα φέρεται να ενεπλάκη και η Σοφία Βούλτεψη λόγω του ρόλου της ως κυβερνητικής εκπροσώπου. Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, ενώ πρόσφατα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: