Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιμέτωπος με… το καλάθι της νοικοκυράς ο Γεράσιμος ΓιακουμάτοςΑντιμέτωπος… προσωπικά με το καλάθι της νοικοκυράς ήρθε χθες  το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Συγκεκριμένα ένας από τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του Mega, oδημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης έφερε μέσα σε ένα καλάθι του SuperMarket  μερικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, ρωτώντας των υπουργό να του πει σε ποια από τα συγκεκριμένα προϊόντα έχει επέλθει μείωση τιμών, με τον κ. Γιακουμάτο να απαντάει ως εξής:

«Όταν πάει η κ. Καμπουράκη και έχει το κεφάλι της εκεί πάνω σαν το παγώνι θα πληρώσει ακριβά. Όταν η κ. Καμπουράκη σκύψει το κεφάλι της και δει μακαρόνι επώνυμο, με ιδιωτική ετικέτα, θα καταλάβει ποια είναι η διαφορά. Άμα θες να πάρεις μακαρόνι από την Καλιφόρνια ή από τον Άρη, πλήρωσε το».

Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην εξόφληση των  ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, λέγοντας ότι αυτή θα είναι δυνατή σε τουλάχιστον 72 δόσεις, ενώ δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο οι δόσεις να είναι τελικά περισσότερες, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προλάβω τον πρωθυπουργό αν πει 100».

Ο κ. Γιακουμάτος επανέλαβε ωστόσο την προειδοποίηση πως οφειλές από τα πρόστιμα που δεν τακτοποιούνται θα μεταφέρονται στην εφορία. Σχετικά τώρα με τις τιμές στην αγορά, σημείωσε πως οι τιμές μπορούν να πέσουν κι άλλο, τονίζοντας πως πλέον η υπάρχει επιτροπή ελέγχου. «Όταν η αγορά είναι ασύδοτη οι τιμές είναι ψηλά, όταν ελέγχονται» οι τιμές πέφτουν, συμπλήρωσε.

Τέλος, δήλωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα κάνει «συμφωνία κυρίων» με επιχειρήσεις για τη μείωση των της λιανικής τιμής στο φρέσκο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: