Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλη Νοεμβρίου η δίκη Ρουπακιά


Θέμα χρόνου είναι πλέον η έναρξη της δίκης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, έναν χρόνο μετά την εκκίνηση των αποκαλυπτικών ερευνών της Δικαιοσύνης που πυροδοτήθηκαν και από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις ενδελεχείς έρευνες της Δικαοσύνης, που κράτησαν περί τους δέκα μήνες, βρίσκεται ήδη στα χέρια έμπειρου εισαγγελικού λειτουργού, που αναμένεται να υποβάλει πρόταση κατηγορίας για τους εμπλεκομένους της Χ.Α. έως το τέλος του μηνός.

Το Δικαστικό Συμβούλιο των Εφετών, που θα επιληφθεί στη συνέχεια, θα κλείσει τον κύκλο της δικαστικής διαδρομής μίας υπόθεσης από τις πλέον σοβαρές, μετά τη μεταπολίτευση, σηματοδοτώντας την έναρξη της δίκης, που τοποθετείται στα τέλη Νοεμβρίου.

Ήδη, έχουν αρχίσει οι διεργασίες για ανεύρεση της κατάλληλης αίθουσας. Λόγω του μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων – προς το παρόν έχουν κατηγορηθεί και απολογηθεί συνολικά 78 άτομα ως εμπλεκόμενα στο κουβάρι της εγκληματικής δράσης του σκληρού πυρήνα της Χ.Α. – οι αρμόδιες δικαστικές αρχές προκρίνουν ως καταλληλότερη την αίθουσα που βρίσκεται πίσω από το Εφετείο της Αθήνας, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το Πταισματοδικείο της πόλης.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: