Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μετανάστης με φυματίωση ... έφτυσε αστυνομικούς


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έγινε και αυτό. Οι δύο αστυνομικοί χρειάστηκε να απολυμανθούν και να περάσουν από εξετάσεις καθώς η φυματίωση είναι ενεργή και φυσικά μεταδιδόμενηΣύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, το κρούσμα διαπιστώθηκε πριν από τρεις μήνες, όταν ο μετανάστης από την Αλγερία πέρασε από ιατρικές εξετάσεις ενώ μεταφέρθηκε ως κρατούμενος για
παράνομη είσοδο στη χώρα στο κέντρο πρώτης υποδοχής στο Φυλάκιο.

Αμέσως, οργανώθηκε ειδική μεταγωγή για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου κι έκτοτε νοσηλεύεται, με προοπτική παραμονής εκεί μέχρι την αποθεραπεία για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες.

Το τελευταίο διάστημα όμως άλλαξε συμπεριφορά, εκδηλώνοντας επιθετικές διαθέσεις προς γιατρούς και συνοριοφύλακες που ανά δύο τον επιτηρούν σε 24ωρη βάση, με αποκορύφωμα να φτύσει προχθές τους δύο αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι ενημέρωσαν αμέσως το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και την υπηρεσία τους, που τους έστειλε άμεσα αντικαταστάτες, προκεμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και ν' απολυμανθούν.

Η ανησυχία των αστυνομικών όμως μετά από αυτό το επεισόδιο είναι πρόδηλα εμφανής και δικαιολογημένη, καθώς εκτός από τους ίδιους είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο τα παιδιά και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους και αναζητούν μια λύση.

Πηγή Bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: