Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ενισχύεται η θεωρία πως ο τάφος της Αμφίπολης δεν έχει συληθεί, λέει ο υπ. ΠολιτισμούΤην άποψη πως η επιχωμάτωση του προθαλάμου του ταφικού μνημείου στην Αρχαία Αμφίπολη «ενισχύει την εκδοχή» πως ο τύμβος δεν έχει συληθεί, εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στο MEGA.

«Αυτή η ψηλή επιχωμάτωση, στο εσωτερικό του προθαλάμου, μέχρι την κορυφή, έγινε για την προστασία του τάφου», επεσήμανε ο Κων. Τασούλας.

Ο ίδιος ωστόσο υπενθύμισε ότι η οριστική απάντηση για το ενδεχόμενο σύλησης του μνημείου θα δοθεί από την αρχαιολογική έρευνα. «Πρέπει να δούμε τον τάφο για να πούμε τελικά», είπε.

Ο Κων. Τασούλας τόνισε πως οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη είναι καλά νέα που «δικαιούται ο ελληνικός λαός», προσθέτοντας πως ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός και η ιστορία είναι πηγή περηφάνιας για τους Έλληνες.

Επισήμανε ωστόσο πως δεν μπορεί να υπολογίσει το πότε ο χώρος θα είναι ανοιχτός σε επισκέπτες, επισημαίνοντας πως η «απαραίτητη δουλειά» της αρχαιολογίας δεν συμβαδίζει με «τη δική μας αδημονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: