Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πρατηριούχοι: Μόνο το 30% των πρατηρίων έχει συνδεθεί με το ΥΠΟΙΚΤο 99% των πρατηρίων καυσίμων έχει εγκαταστήσει σύστημα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου (εισροών-εκροών), όμως μόλις 3 στα 10 έχουν διασυνδεθεί με τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Οι πρατηριούχοι σημειώνουν πως η απουσία διασύνδεσης των πρατηρίων σε όλα τα στάδια διευκολύνει το λαθρεμπόριο.

Παράλληλα, τονίζουν πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2011, γεγονός που, σε συνδυασμό με το σύστημα ελέγχων, θα επέτρεπε στους καταναλωτές να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης έναντι 90 λεπτά το λίτρο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Γιώργος Ασμάτογλου, έκανε λόγο για χάος μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Μεταφορών, Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Σημείωσε επίσης πως θα είναι κοροϊδία για τους καταναλωτές αν κατά τις επαφές με την τρόικα στο Π Παρίσι συμφωνηθεί μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης κατά 20%, καθώς αυτό θα ρίξει την τιμή μόλις κατά 6 λεπτά για τους καταναλωτές, από 1,3 ευρώ ανά λίτρο σε 1,24 ευρώ ανά λίτρο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/264740/pratiriouhoi-mono-to-30-ton-pratirion-ehei-sundethei-me-to-upoik/#ixzz3CA9luMsL
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: