Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Τζον Kέρι: Παράπλευρη καταστροφή η σφαγή στη Γάζα!


Τη λύση των δύο κρατών επαναλαμβάνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο BBC. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί, φταίει η Χαμάς για την παράπλευρη καταστροφή.
Πρέπει να δοθεί κάτι και στις δύο πλευρές λέει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στο BBC και ζητά από Ισραήλ και Παλαιστινίους να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία στην Γάζα για να προχωρήσουν σε διευρυμένη ειρηνευτική συμφωνία και σε διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη να επικεντρωθούν οι συνομιλίες των δύο πλευρών σε μια «λύση δύο κρατών».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πάντως τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και κατηγόρησε τη Χαμάς ότι συμπεριφέρθηκε με έναν «απίστευτα σοκαριστικό τρόπο που, ναι, είχε ως αποτέλεσμα την φρικτή παράπλευρη καταστροφή».

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων 1867 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις επιχειρήσεις, ανάμεσά τους 400 παιδιά ενώ μεταξύ των Ισραηλινών, 63 στρατιώτες και 4 πολίτες. Ο Παλαιστίνιος υφυπουργός Οικονομικών στη Γάζα, Ταϊσίρ Αμρο δήλωσε ότι το κόστος για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών θα αγγίξει τα 6 δισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: