Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Γιατί η Πάμελα Άντερσον αρνείται να μπουγελωθεί


Τις ενστάσεις της απέναντι στον οργανισμό του ΑLS προέβαλε η πρώην σταρ του Baywatch, δηλώνοντας πως τα πειράματα για τη θεραπεία της ασθένειας γίνονται σε ζώα, κάτι στο οποίο είναι αντίθετηAκόμα και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους να μπουγελώθηκε για καλό σκοπό ακολουθώντας την καμπάνια του οργανισμού κατά της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης, δηλαδή τη νόσο ALS. Όμως, η πολύ γνωστή ηθοποιός Πάμελα Άντερσον αρνείται κατηγορηματικά να το συμμετέχει στο ομαδικό μπουγέλωμα. Ο λόγος δεν είναι ότι φοβάται μην τσαλακώσει την εικόνα της αν την δουν οι θαυμαστές της μπουγελωμένη και απεριποίητη, αλλά κάτι πολύ σοβαρότερο, όπως τουλάχιστον εκείνη ισχυρίζεται.

Με μια μακροσκελή ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook, η Πάμελα Άντερσον εξηγεί πως αρνείται να βοηθήσει τον οργανισμό ALS καθώς τα πειράματα που διεξάγει για την θεραπεία της ασθένειας γίνονται σε ζώα.

Η πρώην σταρ του Baywatch, που σήμερα είναι 47 ετών γράφει: «Συγγνώμη, δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου να κάνει το "Ice bucket challenge" σας. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και τις απολαμβάνω, ενώ είναι πάντα ωραίο να προκαλείς το ενδιαφέρον για ένα σκοπό με έναν διασκεδαστικό, δημιουργικό τρόπο. Αλλά ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω, διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να συστρατευθώ με το συγκεκριμένο μήνυμα. Έτσι, σκέφτηκα να προκαλέσω εγώ τον ALS να σταματήσει τα πειράματα στα ζώα. Πρόσφατα πειράματα που διεξήχθησαν υπό τον ALS, κατέληξαν με ποντίκια που είχαν τρύπες στα κρανία τους, είχαν μολυνθεί με την παραλυτική ασθένεια, ενώ ήταν αναγκασμένα να τρέχουν ασταμάτητα μέχρι να καταρρεύσουν από την εξάντληση. Έκαναν χημικές ενέσεις σε μαΐμούδες, στα μυαλά και τις ράχες τους και οι οποίες σύντομα πέθαναν. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων (εκτός από πολύ πόνο)»;

Συνόδευσε την ανάρτηση με μια φωτογραφία της, όπου κρατά ένα πανό με το σύνθημα «Σταματήστε τα πειράματα στα ζώα». Δέχθηκε χιλιάδες μηνύματα, πολλά από τα οποία συμφωνούν και δικαιώνουν το σκεπτικό της, αλλά και πάρα πολλά που εκφράζουν την αντίθετη άποψη, πως δηλαδή τα πειράματα γίνονται για καλό σκοπό και πρέπει να συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: